iPhone 12 Mini beklenileni veremedi

Ünlü araştırma şirketi Consumer Intelligence Research Partners, Apple'ın ABD'deki satış performansını mercek altına aldı. Yapılan araştırmaların sonuçları ise bir hayli ilginç.

Araştırma firması, Apple’ın 2021’in ilk çeyreğindeki satışlarınların yüzde 61’nin yeni modellerden yaptığını saptadı. Yani sadece 4 cihaz, satışların yüzde 61’ini oluşturuyor: iPhone 12, iPhone 12 Pro , iPhone 12 Pro Max ve iPhone 12 Mini.

iPhone 12 serisi performans verileri, iPhone 12 modelinin dört model arasında en yüksek satış rakamlarına sahip olduğunu gösteriyor. iPhone 12 ve 12 Pro Max modeline olan ilgi de hayli yüksek. iPhone 12 Mini, dönem içinde satış rakamı en düşük olan telefon. Yalnız ABD’de değil diğer ülkelerde de talep görmeyen telefonlardan oldu.

Apple’ın bu telefondan yeterince verim alamadığı ve bir sonraki seride bu cihaz modeline yer vermeyi düşünmediği söyleniyor. iPhone 12 Mini satışları XR’dan bile az olması iPhone 13 serisinde 3 temel modele dönüş yapılacağı konuşuluyordu ancak iPhone 13 Mini’ye ait olduğu iddia edilen bir görsel de sızdırılmıştı. Belki Apple kompakt modeline iPhone 13 serisiyle son bir şans daha verebilir. iPhone 11 ise iPhone SE, iPhone 12 serisi ve iPhone XR dahil olmak üzere daha donanımlı haleflerine karşı olağanüstü bir performans gösterdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu