iPhone 16 serisi: 2TB depolama seçeneği ile yeni bir sayfa açıyor mu?

Kaynağa göre, iPhone 16 Pro ve iPhone 16 Pro Max modelleri, QLC flaş belleğin eklenmesi sayesinde ilk defa 2TB ultra büyük depolama versiyonuna sahip olacak.

Teknoloji dünyasının kalbi, iPhone 16 serisinin muhtemel özellikleri hakkındaki söylentilerle çarpmaya devam ediyor. iPhone 16 serisinin, beklenen 2TB depolama seçeneğine sonunda kavuşup kavuşmayacağı konusundaki son dedikoduları irdeliyoruz. iPhone 15 serisinde gerçekleşmeyen bu beklenti, teknoloji meraklılarını heyecanlandırıyor.

Bu tahminlerin kaynağı, daha önce iPhone 15 Pro modelleri için de benzer iddialarda bulunan ve bu tahminleri gerçekleşmeyen bir sızıntı kaynağı. Kaynağa göre, iPhone 16 Pro ve iPhone 16 Pro Max modelleri, QLC flaş belleğin eklenmesi sayesinde ilk defa 2TB ultra büyük depolama versiyonuna sahip olacak. QLC flaş bellek, Apple’ın şu anda kullandığı üç seviyeli hücreli NAND depolamadan daha düşük maliyetli ve aynı boyuttaki çiplerde daha yüksek kapasite sunuyor.

iPhone 16 Serisi: 2TB Depolama Seçeneği ile Yeni Bir Sayfa Açıyor mu?
iPhone 16 Serisi: 2TB Depolama Seçeneği ile Yeni Bir Sayfa Açıyor mu?

Teknik jargona aşina olmayanlar için, QLC ve TLC NAND flaş bellek, katı hal sürücülerinde (SSD) bulunan iki NAND flaş bellek türüdür. Her ikisi de hücre başına saklayabildikleri bit sayısı açısından farklılık gösterir. QLC, hücre başına dört bit saklayabilirken, TLC üç bit saklayabiliyor. Bu da QLC SSD’lerin, aynı fiziksel boyuttaki TLC SSD’lere kıyasla %33 daha fazla veri saklayabildiği anlamına geliyor.

İlgili Makaleler

Ancak, bu iddiaların kaynağının geçmişteki isabet oranı düşünüldüğünde, bu bilgileri bir miktar şüpheyle karşılamak gerekiyor. Apple’ın bu sonbaharda iPhone 16 serisini tanıtmasıyla birlikte, bu iddiaların doğruluğu anlaşılacak.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu