iPhone için son tarih Aralık 2024

AB, Aralık 2024’ten itibaren tüm yeni iPhone’ların USB-C’ye ihtiyaç duyacağını resmen açıkladı

Telefon şarj cihazını standart hale getiren AB mevzuatı artık tamamlandı. Haziran geçmesi bekleniyordu ancak AB Bakanlar Konseyi Ekim ayında yasayı onayladı. Bugün ise yasa resmi olarak imzalandı ve Avrupa’da satılan tüm yeni akıllı telefonların şarj arabirimlerinde USB-C kullanılması için Aralık 2024 son tarih olarak belirlendi.

Yasanın amacı, birçok tüketicinin telefonlarını değiştirdiğinde var olan şarj cihazlarını ve kablolarını atmalarının önüne geçmek ve elektronik atıkları azaltmak.

USB-C iPhone

Apple’ın USB-C’li ilk iPhone’unu 2024 son tarihinden önce, 2023 sonbaharında piyasaya sürmesi bekleniyor. Ancak AB yasalarının Apple’ı daha hızlı hareket etmeye zorlayabileceği bir konu da USB-C’yi sadece üst düzey modellere değil, tüm yeni iPhone’lara getirmek.

Ancak Apple’ın yeni cihazlarını Eylül ayında piyasaya süreceği ve yasanın Aralık 2024’e kadar yürürlüğe girmeyeceği düşünüldüğünde, bu durum şirkete geçiş için 2025 yılına kadar süre tanıyabilir.

Apple’ın hala tamamen kablosuz bir iPhone üzerinde çalıştığı bildiriliyor. Ancak bunun ortaya çıkması 2024 ya da daha sonrasını bulabilir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu