Japonya, ABD’li şirketin çip üretimi için 320 milyon dolar ödeyecek

Yetkili birimler, söz konusu kararın ekonomik güvenlikle ilgili bir yasa kapsamında onaylandığını belirtti.

Japonya Ticaret Bakanı tarafından yapılan açıklamaya göre, Japonya’nın büyük bir ABD işlemci üreticisinin işlemcilerini Japonya’da üretmesi için 320 milyon dolarlık ödeme yapacağını belirtti. 

Japonya’dan ABD’nin Çip Üretimine 320 Milyon Dolarlık Ödeme

Japonya Ticaret Bakanı yaptığı son açıklamada, Japonya’da büyük bir ABD’li işlemci üreticisinin Hiroşima fabrikasında gelişmiş bellek yongaları üretme planını desteklemek için 322 milyon dolar kadar bir sübvansiyon sağladığını belirtti.

Micron Technology’yi sübvanse etme duyurusu, iki ülke için kritik malzemeler için üretim ve tedarik zincirlerini genişletme konusunda iş birliğini hızlandıracak. Söz konusu bu karar, ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris’in Japonya ziyaretinden hemen sonra geldi. Japonya Ekonomi ve Ticaret Bakanı Yasutoshi Nishimura, “Anlaşmanın yarı iletkenler alanında Japonya ve ABD arasındaki iş birliğinin daha da büyümesine katkı sağlayacağını düşünüyorum.” dedi.

Yetkili birimler, söz konusu kararın ekonomik güvenlikle ilgili bir yasa kapsamında onaylandığını belirtti. Bu hafta Asya’ya yaptığı seyahat sırasında Harris, Çin’in artan etkisi altında yarı iletken geliştirme ve üretimi güçlendirmede daha fazla iş birliği aramak için Japon yetkililerle bir araya gelmişti. Son olarak Micron, Harris ile toplantısında Tokyo Electron, Nikon, Hitachi High-Tech Group, Fujitsu Ltd. şirketleri ile birlikte yer aldı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu