Kripto paralara Thodex krizi damgasını vurdu

Türkiye'de faaliyet gösteren Thodex kripto para platformunun faaliyetlerini askıya alması ve sahibinin yurtdışına kaçması büyük tepkiye neden oldu.

Son birkaç gündür Türkiye’deki kripto para platformlarından birinde önemli bir sorun yaşanıyor. Thodex isimli platform, dün yaptığı açıklama ile faaliyetlerine ara verdiğini duyurdu. Kullanıcıların tepkisini çeken bu açıklamanın ardından platform üzerinden kripto para alan yatırımcıların paralarına erişememesi beraberinde paniğe neden oldu.

Platformun sitesinin kapanması ve siteye girenlerin “4-5 gün sonra faaliyetlerimize devam edeceğiz” yazısını görmesi bu paniği daha da tetikledi. Tüm bu olanların üstüne şirketin sahibinin yurtdışına kaçtığının iddia edilmesiyle beraber suç duyuruları da gelmeye başladı.

Her ne kadar Thodex CEO’su Faruk Fatih Özer uzun bir mektup yayınlayıp ‘kaçmadığını ve geri geleceğini’ açıklamış olsa da mağdurların büyük bir vurgunla karşı karşıya kaldığı gün geçtikçe ortaya çıkıyor. Hatta Özer’e göre bu durumun oluşmasının ana nedeni, platforma yapılan siber saldırılar.

Bazı abartılı rakamlara döre 2 milyar dolar, daha gerçekçi rakamlara göre ise 15-20 milyon dolarlık bir kripto para vurgunundan söz ediliyor.

Türkiye’de ya da dünyada faaliyet gösteren kripto para platformları merkezi bir otoriteye bağlı olmadıkları için regülasyonlardan da uzak duruyorlar. Bu da platformları siber saldırıları, manipülasyon ya da benzeri durumlara açık hale getiriyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu