Kuruluşların pandemi sürecinde başarılı olmasına modern uygulamalar yardımcı oluyor!

VMware'in yeni araştırmalasına göre işletmeler, COVID-19 salgını sırasında çevikliği ve güvenilirliği adapte etmek ve korumak için modern uygulamalardan yararlandı.

Kuruluşlar salgın sırasında dijital kanallara olan katılımını hızlandırıyor. Bu noktada kuruluşların müşteriler ve çalışanlara dijital deneyimler sunmak için yeteneklerini dönüştürmekten daha fazlasını yapması gerekiyor. 

VMware’in “Başarılı Dijital Dönüşüm: Kullanıma Hazır Uygulamalar” raporu da kuruluşlarının pandemi sırasında faaliyet göstermesine yardımcı olmak için işbirliği yaparken uygulama geliştiricileri, BT ve iş karar vericileri arasında gelişmiş uyum algılarını ortaya koyuyor.

Katılımcılardan sadece %2’sinin dijital dönüşüm çabalarının hiçbir şekilde başarılı olmadığını söylediği global araştırmaya göre başarının anahtarını, herhangi bir dönüşüm girişimi veya uygulama/yazılım geliştirme projesi için temel oluşturan teknoloji sağlıyor. VMware, elindeki araçları modernize edebilen organizasyonların başarı şanslarını artıracağına dikkat çekiyor.

İlgili Makaleler

Rapor öte yandan modern uygulamaların, kuruluşların pandemi sırasında başarılı olmasına yardımcı olabileceğini de ortaya koyuyor. Modern uygulamalar sadece pandemi sırasında kuruluşların çeviklik ve güvenilirliklerini sürdürmelerine yardımcı olmakla kalmıyor, aynı zamanda dijital dönüşüm çabalarını da geliştiriyor. Kuruluşlar için ilk üç dijital dönüşüm önceliği ise artan iş verimliliği, müşteri deneyimini geliştirmek ve mevcut teknoloji platformlarını yükseltmek oldu.

Pandemi sürecinde modern, bulut tabanlı uygulamalar; uzak işgücünü etkinleştirmeyi, değişen görünüme yanıt olarak hızlı güncellemeler yapmayı ve güvenilir çalışma süresinin korunmasını sağladı.

Uygulama geliştiricileri ve BT karar vericilerine göre ise modern uygulamalar; geliştirilmiş son kullanıcı deneyimi, artan uygulama/yazılım performansı ve uygulama/yazılım geliştirici süresinin daha verimli kullanımını mümkün kıldı.

Raporda yazılım odaklı liderlerin modern araçların ve Agile süreçlerin dijital deneyimin geliştirilmesine yardımcı olduğu belirtiliyor. Araştırmaya göre, bu dijital dünyada başarılı olmak isteyen kuruluşlar, net-new uygulamaları başarıyla sunmak ve mevcut uygulamaları güncellemek/yükseltmek için teknoloji konusunda bilgili liderlik, modern uygulama/yazılım geliştirme süreçleri ve modern geliştirici araçlarını benimsemelidir.

Liderler önemlidir

Katılımcıların %88’ine göre yazılım fikirli liderlere sahip olan kuruluşlar daha başarılı.

Geliştirici süreçlerini benimseyin

Uygulama geliştiricileri ve BT karar vericilerinin %80’i test ve öğrenme gibi geliştirici süreçlerini benimsemenin kuruluşların daha etkin ve verimli çalışmasını sağlayacağını kabul ediyor.

Araçları modernize edin

Ankete katılan uygulama geliştiricileri ve BT karar vericilerinin %80’i, ekiplerin daha başarılı olabilmesi için uygulama ve yazılım geliştirmek ve dağıtmak için kullandıkları teknolojileri modernize etmeleri gerektiğini söylüyor.

Uygulama geliştiricileri ve BT karar vericilerinin %79’u ise kuruluşların uygulama/yazılım geliştirme süreçlerini başarıyla modernize etmeden sınıfının en iyisi son kullanıcı deneyimi sunamayacağı konusunda hemfikir. 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu