Lenovo’dan devrim: Şeffaf ekranlı yapay zeka dizüstü bilgisayar!

Bu mikro LED ekran, pikselleri siyah ve kapalı olduğunda %55'e kadar şeffaflık sunuyor.

Lenovo, geleneksel kapaklı dizüstü bilgisayar konseptini baştan sona değiştirerek, yapay zeka destekli yepyeni ürününü tanıttı. MWC 2024’te sergilenen bu konsept dizüstü bilgisayar, 17.3 inçlik bir mikro-LED şeffaf ekrana sahip. Bu özellik, kullanıcıların ekranın diğer tarafında neler olduğunu doğrudan görmelerini sağlıyor.

Bu mikro LED ekran, pikselleri siyah ve kapalı olduğunda %55’e kadar saydamlık sunuyor. Ancak pikseller ışıkla aydınlandığında, ekran opak hale gelerek 1.000 nit parlaklık sağlıyor. Lenovo’nun duyurusuna göre, gelecekte ekranın şeffaflığını ayarlamak mümkün olacak; böylece kullanıcılar istedikleri zaman daha fazla gizlilik veya daha fazla şeffaflık elde edebilecekler.

Bu konsept dizüstü bilgisayarın en dikkat çekici özelliklerinden biri de klavye eksikliği. Fiziksel klavye yerine, dokunmatik bir klavye paneli bulunuyor. Bu panel aynı zamanda bir çizim tahtasına dönüşebiliyor ve desteklenen bir kalemle kullanılabiliyor.

Pratik kullanım alanları konusunda ise bazı soru işaretleri var. Çünkü bir dizüstü bilgisayarın arkasındaki boş masa veya karşınızdaki kişiyi görmek gereksiz olabilir. Ancak Lenovo, şeffaf ekranın potansiyelini ortaya koymak için bazı ilginç özellikler sunuyor. Örneğin, dijital sanatçılar için bu ekran, çizim yaparken arkadaki dünyayı görmelerine olanak tanıyabilir.

Şu anki prototipin bazı eksiklikleri olsa da Lenovo, bu teknolojiyi gerçek bir ürüne dönüştürmek istiyor. Teknolojinin ilerlemesiyle birlikte, bu tür cihazların daha yaygın olarak kullanılması muhtemel görünüyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu