LinkedIn’e yapay zeka desteği geliyor 

OpenAI GPT modelleri, iş gönderme ve profilinizi doldurma sürecini kolaylaştırmaya yardımcı olmak için LinkedIn'e geliyor.

LinkedIn; iş listeleri yazma, özgeçmişleri doldurma ve profilinizi güncelleme sürecini basitleştirmek için yapay zeka kullanacağını duyurdu. Yeni özellik, ChatGPT’ye benzer olacak ve şirket bu aracın “fırsatların kilidini açacağını” ve “kariyerinizi yükselteceğini” söylüyor.

AI seçeneği, her profildeki “Hakkında” bölümünde ve “Başlık” bölümünde öneriler sunacak ve başarılarını en iyi şekilde açıklamaya çalışmak için zaman harcayacak olan kullanıcıların yerini alacak. Yeni yapay zeka aracının, yazma sürecini kolaylaştırması amaçlanmış olsa da şirket yine de oluşturulan bilgilerin baştan sona okunmasını ve istenen temayı ve stili yansıttığından emin olmak için kontrol edilmesini öneriyor.

Bununla birlikte LinkedIn, iş ilanlarını listeleyen premium aboneler için iş tanımını yazıp yüklemeyi de kolaylaştıracak. AI aracı, sağlanan istemlere dayalı olarak bir iş tanımı oluşturacak ve kullanıcının iş listesini yayınlamadan önce incelemesine ve düzenlemesine izin verecek. Şirket, ChatGPT’ye güç veren OpenAI modellerinin aynısını kullanan aracın “benzersiz sesinizi ve tarzınızı” korumayı amaçladığını ve iş deneyiminiz ve becerilerinizin yanı sıra LinkedIn’in kendi “içgörülerinden” yararlanacağını söylüyor. Ayrıca yapay zeka aracının profil yazmak için kullanıldığında, fark edilmenize yardımcı olacağı ve neredeyse 2 kat daha fazla fırsat için öne çıkmanızı sağlayacağı belirtiliyor. 

LinkedIn Baş Ürün Sorumlusu Tomer Cohen, konuyla ilgili, “Üyelerimiz için daha fazla değer yaratmanın yollarını aramaya devam ederken, en gelişmiş OpenAI GPT modellerinden yararlanan yapay zeka destekli yeni deneyimleri sunmaktan heyecan duyuyorum.” dedi. Aynı zamanda Cohen, şirketin yapay zeka temalı haberlerine bir ekleme yaptığını ve sitenin artık 100’den fazla yapay zeka dersi sunacağını söyledi. Dersler 15 Haziran 2023 tarihine kadar tüm LinkedIn kullanıcılarına ücretsiz olarak sunulacak ve “Üretken Yapay Zeka Nedir?”, “Üretken Yapay Zeka için İstem Mühendisliğine Giriş”, “Konuşmaya Dayalı Yapay Zekaya Giriş” ve Cohen’in “İş Liderleri için Üretken Yapay Zeka” derslerini içerecek.

Kurslar, LinkedIn Learning’e abone olmadan hatta bir LinkedIn profiline sahip olmanıza bakılmaksızın herkes tarafından erişilebilir ve ücretsiz olacak. Ancak dönem sona erdikten sonra dersler LinkedIn Learning abonelerine açık olmaya devam edecek ve Premium aboneliğine dahil edilecek.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu