LinkedIn’in yeni AI özelliği, kullanıcıların iş başvurularını hızlandırıyor

LinkedIn bu özellikle, kullanıcıların işverenlere daha önce olmadığı kadar kişiselleştirilmiş bir şekilde iş başvuruları yapmalarını hedefliyor.

LinkedIn, kullanıcıların iş arama sürecini daha hızlı ve etkili hale getirmek için yeni bir yapay zeka özelliği olan “Smart Replies”i duyurdu. Bu özellik, LinkedIn kullanıcılarının iş başvurularını daha kolay ve verimli bir şekilde yapmalarını sağlayacak.

LinkedIn Smart Replies, kullanıcıların özgeçmişlerinde yer alan bilgilere dayanarak özelleştirilmiş mesaj önerileri sunuyor. Bu öneriler, kullanıcıların iş başvurularını kişiselleştirerek, profesyonel bir izlenim bırakmalarına yardımcı oluyor. Ayrıca, Smart Replies özelliği, kullanıcıların iş arama sürecinde daha verimli bir şekilde ilerlemelerini sağlayarak, iş arama platformunda daha fazla zaman geçirmelerini de teşvik ediyor.

Özellik, şu anda sadece Premium abonelere sunulmaya başlandı. İş arayanlar bu özelliği kullanmak için, açık pozisyonların yanında yer alan “AI tarafından bir mesaj yazılmasına izin ver” seçeneğini tercih edebilir. Platform daha sonra, “profilinizden, işverenin profili, iş tanımı ve ilgilendiğiniz şirketten” bilgi alarak “yüksek derecede kişiselleştirilmiş” bir mesaj oluşturuyor. LinkedIn bu özellikle, kullanıcıların işverenlere daha önce olmadığı kadar kişiselleştirilmiş bir şekilde yaklaşmalarını sağlamayı ve iş başvuruları için bir adım öne geçmelerini hedefliyor.

Bunlara ek olarak LinkedIn, işverenlerin iş başvurularını daha hızlı bir şekilde değerlendirmelerine de olanak sağlıyor. LinkedIn, Smart Replies gibi AI özellikleriyle, platformdaki kullanıcılarının ihtiyaçlarına daha iyi cevap vermeyi amaçlıyor. Smart Replies özelliği, şu anda sadece İngilizce olarak hizmet veriyor ancak, gelecekte farklı dillere de uyarlanması planlanıyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu