MacStadium, macOS bulut sunucularını AWS’ye taşıyor

Apple geliştiricileri artık AWS'de Kubernetes tarafından yönetilen macOS bulut sunucularına MacStadium'un Orka platformuyla erişebilecek.

Apple geliştiricileri için yeni bir gelişme var. Artık AWS’de Kubernetes’in yönettiği macOS bulut sunucularına MacStadium’un Orka platformu sayesinde erişim sağlanabilecek. MacStadium, Apple donanımını kullanan, barındırma ve bulut hizmetleri sağlayan bir şirket. Aynı zamanda Orka da bu ortamda çalışan iş yüklerini yönetmek için Kubernetes tabanlı bir platform olarak biliniyor. Yayınladıkları son gelişmeyle, Apple kullanıcılarının işini kolaylaştıracaklar.

Elde edilen bilgilere göre Orka, MacStadium’ın yanı sıra Amazon EC2 Mac bulut sunucularında çalışan AWS Marketplace kullanılarak satın alınabilecek. Böylece geliştiricilere ve müşterilere platforma erişim için başka bir yol sunacak. Firma bu yeni düzenlemenin, işletmelerin AWS hesapları yardımıyla MacStudium özel tekliflerini kullanarak Orka Platformu aboneliklerinin oluşturulmasını kolaylaştırdığını belirtiyor.

Bunlara ek olarak, MacStudium uzmanlar ise şunları söylüyor: “Orka Platformu, sorunsuz bir satın alma ve faturalandırma süreci sunuyor. Aynı zamanda iOS geliştiricilerinin oluşturma çabalarını da ciddi anlamda kolaylaştırıyor.”

Ayrıca Orka, herhangi bir sektör dikeyine bağlı değil ve bu yüzden de bulut ortamında macOS örneklerinin orkestrasyonunu basitleştirmesi beklendiği için iOS ya da macOS uygulamaları oluşturması gereken başka işletmeler tarafından da kullanılabiliyor. Uzun yıllardır hizmet veren Orka, VMware’in vSphere ESXi 7.0.x’in Mac platformlarını desteklemek için son sürümü olacağını belirten açıklamasından sonra önem kazanmaya başladı.

MacStadium, VMware görüntülerini Orka görüntülerine kopyalayacağını, müşterilerin CI/CD araçlarını test etmeleri için bir sanal alan ortamı sağlayacağını belirtiyor. Buna ek olarak, özel bir uzman ekibine erişim sağlayacak olan VMware’den Orka’ya bir geçiş yolu da sunulacak. Yine de bütün bu gelişmelere rağmen Orka Platformu’na geçiş süresi altyapı boyutuna ve karmaşıklığa bağlı olarak 30 gün kadar da sürebilir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu