Microsoft’un Lobe uygulaması ile herkes yapay zeka modellerini eğitebiliyor

Microsoft , Windows ve Mac kullanıcılarının herhangi bir kod yazmadan özelleştirilmiş yapay zeka modelleri oluşturmasına olanak tanıyan Lobe adlı ücretsiz bir masaüstü uygulaması yayınladı.

Şirket, uygulamanın halihazırda turistlerin mercan resifleri üzerindeki faaliyetlerini takip etmek gibi görevler için birkaç müşteri tarafından kullanıldığını söyledi.

Lobe, Microsoft’un aynı isme sahip bir derin öğrenme girişimi satın aldıktan sonra 2018’de edindiği teknolojiye dayanıyor. Uygulama başlatıldığı zaman, kullanıcıların fotoğraflardaki belirli nesneleri veya eylemleri tanımlayan görüntü sınıflandırma modelleri oluşturmasına olanak tanıyor. 

Lobe’de bir AI oluşturmak için, kullanıcıların önce eğitim veri kümesi olarak hizmet verecek bir görüntü koleksiyonu yüklemesi gerekiyor. Lobe, görüntüleri analiz ediyor ve ardından, veri kümesini işlemek adına en uygun modeli bulmak için yerleşik bir sinir ağı mimarileri kütüphanesiyle tarama yapıyor. Daha sonra modeli veriler üzerinde eğiterek, görüntüleri kullanıcı tarafından belirtilen belirli nesne veya eylem için taramak üzere optimize edilmiş bir AI oluşturuyor.

Lobe ilk etapta, ziyaretçilerin mercan resifleriyle nerede ve ne zaman etkileşimde bulunduğunu belirlemek üzere turistler tarafından çekilen fotoğrafları analiz eden bir yapay zeka oluşturmak için kullanıldı. Aynı zamanda alıcıların ilgisini çekmesi daha az olası olan fotoğrafları filtrelemek için çevrimiçi reklamlarda otomobil resimlerini tarayan bir model de geliştirildi.

Lobe, AI geliştirmeyi ücretsiz bir şekilde daha erişilebilir hale getirme fikrini bir adım öteye taşıyor. Lobe ayrıca modellerini bulut platformuna dağıtmadan önce Azure müşterileri için kullanışlı ve uygun fiyatlı bir prototip oluşturma aracı olarak da hizmet veriyor.

Yazılım devi, gelecekteki sürümlere diğer sinir ağları için destek ekleyeceğini söyledi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu