Mobil Dünya Kongresi’nde teknoloji şovu!

Mobil Dünya Kongresi 2016 (MWC) İspanya’nın Barcelona şehrinde gerçekleşti. Aralarında Türk şirketlerin de bulunduğu kongrede, 2 bin stant ve 95 bin ziyaretçi ağırlanırken, teknoloji devleri en yeni mobil cihazlarıyla gövde gösterisi yaptı.

Derya COŞKUN/Barselona 

Farklı ülkelerden birçok ileri teknoloji ürünün sergilendiği Mobil Dünya Kongresi 2016 (MWC) İspanya’nın Barcelona şehrinde 95 bin ziyaretçinin katılımıyla gerçekleşti. 4 gün süren kongrede, bu yıl, yine birçok teknoloji devinin inovasyon ağırlıklı ürünleri ön plana çıktı. Dünya’nın yakından takip ettiği kongreye, teknoloji devlerinin amiral gemisi cihazlarıyla, geçen yıl aynı etkinlikte tanıtılan ve bu yıl da satışa çıkmaya başlayan sanal gerçeklik gözlükleri damga vurdu. İşte onlardan bazıları…

 

General mobile

General Mobile GM 5 Plus’ı duyurdu
Google ile işbirliğine devam eden General Mobile, Android One platformunda ikinci ürünü GM 5 Plus’ı Mobil Dünya Kongresi’nde açıkladı. 21 ülkeye satılacak 5.5 inç ekrana sahip telefon nisan ayında satışa sunulacak. Google Android One platformunda ikinci ürünü GM 5 Plus’ı Mobil Dünya Kongresi’nde duyurdu. Google ile Android One, Qualcomm ile Snapdrogon 617 işlemcisini kullanarak işbirliği yapan şirket, GM 5 Plus’ta 5.5 ekran hızlı şarj ve veri transferi yapan USB-C girişini de kullanmaya başladı. Telefon Android 6.0 Marshmallow sürümüyle gelecek. Nisan ayında satışa çıkacak telefonun Avrupa satış fiyatı 199 Euro olarak açıklandı.

lg g5

LG’den modüler cep telefonu: G5
LG’nin MWC’deki sürprizi modüler cep G5 oldu. LG G5, tek parça metalden gövdesi ve kolay çıkartılabilir pil özelliğinin yanı sıra modüler tasarımı ile telefona farklı bir bakış getirdi. LG Oyun Arkadaşları adı altında kendisine eşlik eden bir cihaz koleksiyonuyla tamamlanan LG G5, istenildiğinde dijital kamera ya da Hi-Fi oynatıcı gibi birçok cihaza dönüştürülebiliyor. Tamamı metal olan pürüzsüz gövde tasarımına sahip. Biten pili saniyeler içinde, şarj edilmiş olanla değiştirebilmenizi sağlayan kolay çıkartılabilir bir pile sahip. 5.3 inç’lik ekran boyutuna sahip. 16 MP kamera, 4GB Ram, 32 GB hafıza, Android Marshmallow işletim sistemiyle geldi. Cihazın ağırlığı ise 152 gram.

htc vive

HTC Vive’den ön sipariş müjdesi!
Tüketici sürümü HTC tarafından Barcelona’da tanıtılan Vive, 29 Şubat 2016 tarihinden itibaren ön siparişe açılıyor. Fiyatı 779 dolar olarak açıklandı. HTC, Valve işbirliğiyle geliştirdiği Vive sanal gerçeklik sisteminin ticari sürümünün nihai versiyonunu duyurdu. Vive’ın özelliklerinin üzerine inşa edilen ve gücünü Steam VR teknolojisinden alan bu eksiksiz Vive sistemi, Vive Telefon Hizmetleri adı verilen yeni bir teknolojiyi de beraberinde getiriyor ve sanal gerçeklikte yeni bir standart oluşturuyor. Vive’ı bir adım daha ileri götüren Vive’ın tüketici sürümü, kablosuz olarak hareket takibi yapan güncellenmiş kontrolleri ve ön-kamerası, geliştirilmiş kafa bandıyla ilgi çekiyor.

Sony Xperia xa

Sony ‘X’ furyası ile Mobil Dünya Kongresi’nde
Sony de fuarda tanıtması beklenen Z6 serisi cep telefonu yerine orta segment için üç yeni modelini duyurdu. Xperia X, Xperia XA, Xperia X Performance. Hepsi de 5 inç ekrana ve Android Marshmallow işletim sistemine sahip. Cihazlarda pil ömrü de artırıldı. Üç model de on dakikalık şarjla 5.5 saatlik kullanım sunuyor. Cihazların kameraları ise iddialı olmalarıyla ön plana çıkıyor. Xperia X ve X Performance’da 23 MP çözünürlükte ön, 13 MP çözünürlükte ise arka kamera var. XA’da ise 13 MP ön, 8 MP arka kamera bulunuyor. X ve X Performance’ın Ram’i 3 GB, XA’nınki ise 2 GB. İki modelde depolama alanları 32 GB, XA da ise 16 GB olarak belirtildi.

hp elite x3

HP 3’ü 1 arada ürünü Elite x3’ü tanıttı
HP, Mobil Dünya Kongresi’nde, hem phablet, hem dizüstü hem de masaüstü bilgisayar deneyimini tek cihazda birleştiren ürünü HP Elite x3’ü tanıttı. Kullanıcılar üretkenlik için kilit öneme sahip uygulamaları farklı cihazlardan sorunsuzca çalıştırmalarına imkân tanıyor. HP Başkanı ve CEO’su Dion Weisler, “HP Elite x3, mobilite ve bilişimin gerçekten anlamlı bir yöntemle bir araya geldiği devrim niteliğinde bir mobil platform. İş ortaklarımızın sağladığı güçle birlikte sektörü daha ileri bir noktaya taşıyor ve mobil üretkenlik vaadimizi müşterilerimiz için bir gerçeklik haline getiriyoruz” dedi.

samsung galaxy s7 edge

Samsung’tan daha fazlası: Galaxy S7 ve Galaxy S7 edge!
Samsung Electronics, Galaxy ailesinin en yeni üyeleri olan Galaxy S7 ve Galaxy S7 edge’i Barcelona’da gerçekleştirdiği lansman ile tanıttı. Akıllı telefonlar, tasarım ve yazılım işlevleriyle ön plana çıkıyor. Android Marshmallow 6.0 ile gelen yeni akıllı cihazlarda, 12 megapiksel kamera bulunuyor. f/1.7 diyaframa sahip kamera, RGBW teknolojisi ile yüksek ışık hassasiyetine sahip oluyor. 12 megapiksel çözünürlüğe sahip kamera, Dual Pixel özelliği ile düşük ışıkta dahi net ve aydınlık kareler sunabilirken, yeni kamera modu Motion Panorama, geleneksel panoramik fotoğraflara hareket katacak şekilde dikkat çekiyor. 3 boyutlu cam ve metalden üretilen 5.1 inç Galaxy S7 ve 5.5 inç Galaxy S7 edge, suya ve toza dayanıklı özellikleriyle tüketiciyle buluşuyor. Galaxy S7 edge’de bulunan edge Kullanıcı Deneyimi, e-posta, selfie modu, panorama modu ya da herhangi bir üçüncü parti uygulamanın kısa yoluna yer vererek elverişli ve verimli bir deneyim sunacak şekilde tasarlandı.

kaykay

 

İleri teknoloji ürünü LED’li kaykay
Fuarda dikkat çeken ürünlerden biri de Scooter SK1 oldu. Bir anlamda şarjlı kaykay olan ürün, ayaklarınızı kaykayın üzerine koyduğunuz andan itibaren LED ışıklarının yanmasıyla birlikte çalışmaya başlıyor. Kontrol edilebilir direksiyonuyla sağa ve sola hamle yapabilen kaykay, tamamıyla sizin kontrolünüzde ilerliyor. Kaykayı durdurmak istediğiniz durumda ise, scooter’ın hızını keserek ayak yardımıyla hızı düşürebilirsiniz. İleri teknoloji ürünlerinden biri olan kaykay, LED ışıkları yardımıyla geceleri de diğer araçlar tarafından rahatlıkla görülmenizi sağlıyor.

akıllı saat

Çocuklara özel akıllı saat: L frog
UTime Mobile isimli firma tarafından üretilen Children Smart Watch L- frog, çocuklarınızın güvenliğini her daim sağlayabilmek adına geliştirilmiş bir cihaz. Mavi, yeşil ve kırmızı renklerden oluşan akıllı saatin tasarımı da çocuklara özel olarak ön plana çıkıyor. Yumuşak bir malzemeden üretilmiş akıllı saatin kayış kısmı, çocuklarınızın kolunu sıkmıyor ve iyi hissetmelerini sağlıyor. Çocuklarınız uzaklaştığı takdirde telefonunuza bildirim gönderen cihaz, lokasyon hakkında anında bilgi veriyor. Ailenin telefonunu arama imkanı da sunan ürünün, aynı zamanda yardım için alarm veren bir anahtar sistemi de bulunuyor. Suya dayanıklı ürün, yağmurlu havalarda ve banyo esnasında da kullanılabiliyor.

linking2

Linking ile kayıp bavulunuzun konumunu tespit edin!
GSMA’nin ön plana çıkan konularından biri de Nesnelerin İnterneti oldu. IoT konusunda birçok ürünün sergilendiği Kongre’de Linking App isimli uygulama dikkat çeken teknolojilerden biri oldu. Küçük bir cihaz yardımıyla çalışan uygulama; şehir içinde, ofislerde ve hatta havalimanlarında kullanılmaya uygun olarak ön plana çıkıyor. Bavula takılan cihaz yardımıyla kayıp veya çalıntı bavulunuzu bulabildiğiniz gibi, aynı cihaz ve uygulama yardımıyla, telefonunuzu, bilgisayarınızı ve ofiste ya da şehirde kaybolan başka herhangi bir özel eşyanızın konumunu rahatlıkla tespit edebiliyorsunuz.

t-pet

Hayvan dostunuz artık T-PET’e emanet

T-Pet adındaki ürün, hayvan dostunuzu kontrol altında tutabilmeye yarıyor. SIM kartınıza uyumlu olarak çalışan cihaz, SK Telecom tarafından üretildi. Bir çeşit GPS olan cihaz, sadece 18 gram ağırığında. 150 metre mesafeye kadar konuşma ve komut verme olanağı olan cihaz, 78 saat gibi uzun bir süre pil ömrüne sahip. Böylece hayvan dostunuzu uzun süre kontrol altında tutabiliyorsunuz. Android KitKat 4.4 işlemciye sahip cihaz, yeşil ve limon yeşili ve pembe renk seçenekleriyle sunuluyor. Böylelikle cihazı köpeğinizin tasmasına taktığınız anda fosforlu rengiyle kolaylıkla fark edilebiliyor.

defne

Akıllı Mobil Pazarlama Platformu ile doğru hizmet dönemi!
Defne Telekomünikasyon, dünyanın en büyük mobil fuar ve kongresi olarak kabul edilen Mobil Dünya Kongresi 2016’da yeni ürünlerini görücüye çıkardı. “Akıllı Mobil Pazarlama Platform” ürününü tanıtan şirket, sunduğu hizmetlerle 500 milyondan fazla aboneye destek sağlıyor. Akıllı Mobil Pazarlama Platformu, şebekedeki tüm noktalardan gerçek zamanlı olarak abonelerin yaptıkları işlemlere ait tüm verileri toplayarak, analiz ediyor. Bu sayede, doğru aboneyle en uygun hizmet teklifini otomatik eşleştirip doğru yerde ve doğru zamanda, kişiselleştirilmiş iletişim kanalları üzerinden iletebiliyor. Mobil operatörler servis kampanyalarını Defne’nin Akıllı Mobil Pazarlama Platformu üzerinden abonelerine sunabiliyorlar.

3 boyutlu yazıcı3 boyutlu elbise

Elbise tasarlayan 3 boyutlu yazıcı
Günümüzde 3 boyutlu yazıcılar artık giderek gündelik hayatımıza da giriyor. Sık sık görme ve deneyimleme şansına sahip olduğumuz cihazların bugüne kadar birçok farklı ürünü tasarladığını gördük. Güney Koreli ROKIT isimli firma tarafından üretilen 3 boyutlu yazıcı Edison AEP ise, günümüzdeki 3 boyutlu yazıcılardan ayrılıyor. Çünkü yazıcı kısa bir sürede bir elbise tasarlayabiliyor. Kongrede bir örneği de sergilenen elbisenin, tıpkı bir kumaşta olduğu gibi dantel detayları da bulunuyor. Aynı zamanda üstü beyaz, altı siyah olmak üzere iki farklı renk tonu uygulanan 3 boyutlu elbise, giyilebilecek kadar kopmayan ve yırtılmayan bir malzemeden üretilmiş. Elbisenin yanı sıra farklı figürler de basabilen yazıcı da istenilen her renk kullanılabiliyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu