Mobil iletişime BTK zammı geliyor!

BTK tarafından yapılan yeni bir fiyat düzenlemesiyle beraber mobil iletişim faturalarına da zam gelmesi bekleniyor.

Mobil iletişim tarifelerinde azami bir sınır bulunuyor. Bu sınır ise sektöre regüle eden Bilgi ve İletişim Teknolojileri Kurumu BTK tarafından belirleniyor. 1 Nisan 2021 tarihinde yürürlüğe giren yeni düzenleme ile BTK, mobil şebekede bir dakika için alınan azami ücret fiyatını artırdı. Daha önce bir dakika için 68.69 kuruş alınabilirken bu rakam yeni düzenleme ise 80.64 kuruşa yükseltildi.

Yapılan bu düzenlemeye yüzde 18 oranında KDV ve yüzde 10 oranın Özel İletişim Vergisi’nin (ÖİV) dahil olduğunu belirtelim. Yapılan yeni düzenleme ile BTK tarafından mobil iletişim ücretlerine bir önceki yıla göre yüzde 17.4 oranında zam yapılmış oluyor.

Elbette şimdilik operatörler bu rakamı müşterilerine anlık olarak yansıtmadı. Her bir operatörün kendi inisiyatifinde olan bu yansıtma durumunun etkileri önümüzdeki günlerde görülmeye başlanacak. Zira operatörler bu artışı fiyatlarına yansıtma konusunda özgürler.

İlgili Makaleler

BTK’nın yaptığı düzenleme operatörlere zam yapma zorunluluğu getirmiyor. Ancak tavan rakamı belirleme imkanı verdiği için isteyen operatör bu üst rakamlara çıkabilecek. Bu artışları hangi operatörlerin ne kadar yansıtacağını önümüzdeki aylarda göreceğiz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu