Motorola, madencilik güvenliği için teknolojiyi güncelliyor

Yeni Avigilon H5A Patlamaya Karşı Korumalı kamera serisi, video analizlerini patlamaya karşı korumalı bir form faktörüne getiriyor.

Entegre video güvenlik ve iletişim çözümleri, endüstrilerin tüm operasyonları genelinde görünürlüğü ve kontrolü artırmasına olanak tanıyarak, kritik altyapıyı izlemeyi sürdürürken çalışanları güvende ve bağlantıda tutar. Motorola Solutions da Avustralya ve Yeni Zelanda’nın doğal kaynak sektörlerinin temel ihtiyaçlarını karşılamak için çözüm yelpazesini genişletti.

Petrol, gaz, madencilik ve diğer ağır sanayi siteleri dahil olmak üzere tehlikeli ortamlarda kullanıma uygun olan Avigilon H5A Patlamaya Karşı Korumalı kamera, Motorola Solutions’ın TETRA ve DMR iki yönlü telsizleriyle uluslararası IECEx standartlarını karşılıyor.

Kamera serisi, olay yanıt sürelerini iyileştirmek için saatler süren videoyu sıralayabilen AI destekli arama motoru Avigilon Görünüm Arama teknolojisi desteğinin yanı sıra gelişmiş nesne algılama ve izleme içeriyor. Ayrıca, insanların ve araçların herhangi bir olağandışı hareketini veya konumunu vurgulama ve işaretleme yeteneği ile site genelinde istihbarat sağlamak için yeni Olağandışı Etkinlik Algılama özelliğine de sahip.

İki yönlü telsizlerle birlikte kullanılan video çözümleri, madencilik şirketleri için kritik bir ek durumsal farkındalık ve güvenlik katmanı sağlıyor. Radyo Uyarısı, alarmları kısa mesaj yoluyla iki yönlü telsizlere anında göndermek için AI ve video analitiği ile video yönetim yazılımından yararlanan yeni bir çözümdür. Çözüm, Avigilon Kontrol Merkezi (ACC) yazılımını doğrudan MOTOTRBO radyo sistemlerine bağlayarak video analitiği, plaka tanıma eşleşmeleri ve erişim kontrolü olayları ile ilgili gerçek zamanlı uyarılar yapıyor.

Motorola Solutions ayrıca, kuruluşların COVID-19 önleme, koruma ve müdahale konusunda emniyeti ve güvenliği sürdürmelerine destek olmak için video güvenlik ve analitik portföyüne bir dizi yeni özellik sundu. Bu özellikler kuruluşların, çalışanların koruyucu yüz maskeleri takıp takmadığını, fiziksel sosyal mesafeyi sürdürüp sürdürmediğini ve ofis veya tesis içerisinde temas izleme yetenekleri sağlayıp sağlamadığını tespit etmelerine yardımcı olmak için Avigilon’un güvenlik kameralarının analizlerle güncellenmesini içeriyor.

Motorola’nın ve Avigilon’un yeni teknolojisi ile güvenlik ekipleri ve diğer personeller, telsizlerle gerçek zamanlı güncellemeler alarak neler olduğunu hemen anlayabilir ve buna göre yanıt verebilir. Bu da daha hızlı yanıt süreleri, kaynakların daha verimli kullanımı ve daha yüksek genel güvenlik seviyelerini beraberinde getiriyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu