NASA, galaksimizin dışından gelen gizemli sinyali tespit etti!

NASA'nın bu beklenmedik keşfi, astronomların dipol yapısının nasıl oluştuğu hakkındaki fikirlerini doğrulamalarına veya sorgulamalarına yardımcı olabilir.

NASA astronomerleri, Samanyolu Galaksisi dışından gelen ve henüz açıklanamayan gizemli bir “sinyal” keşfetti. Bu buluş, Fermi Gama-ışını Uzay Teleskobu’nun 13 yıllık verilerini analiz ederken ortaya çıktı. Keşfedilen sinyal, galaksimizin dışında “beklenmedik ve henüz açıklanamayan bir özellik” olarak tanımlandı.

Fermi Teleskobu, yıldızların patlaması veya nükleer bir patlama meydana geldiğinde oluşan, gözle görülemeyecek kadar yüksek enerjili ışınları (gama ışınları) algılayabilen güçlü bir teleskoptur. Araştırmacılar, tamamen farklı bir şey ararken bu alternatif sinyali keşfettiler.

NASA, Galaksimizin Dışından Gelen Gizemli 'Beklenmedik' Sinyali Tespit Etti
NASA, Galaksimizin Dışından Gelen Gizemli ‘Beklenmedik’ Sinyali Tespit Etti

Araştırmanın başında, kozmik mikrodalga arka plan (CMB) olarak bilinen, ilk atomların oluşumuna yol açan en eski gama-ışını özelliklerinden birini arıyorlardı. CMB’nin bir dipol yapısı vardır; bir ucu diğerinden daha sıcak ve hareketlidir. Genellikle güneş sistemimizin hareketinin bu yapıyı oluşturduğu düşünülür. Ancak araştırmacılar, CMB’nin yerine, şimdiye kadar tespit ettikleri en enerjik kozmik parçacıklardan bazılarını içeren başka bir açıklanamayan özelliğe benzeyen ve neredeyse aynı büyüklükte bir sinyal buldular.

NASA’nın bu beklenmedik keşfi, astronomların dipol yapısının nasıl oluştuğu hakkındaki fikirlerini doğrulamalarına veya sorgulamalarına yardımcı olabilir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu