Netflix, bulut tabanlı oyun hizmetini başlatıyor

Bu yeni adımla, bulut tabanlı oyun hizmeti ile oyunlar TV'lerde ve web tarayıcıları üzerinden erişilebilir hale gelecek.

Netflix, bulut tabanlı oyun hizmeti için ilk test denemelerine başlıyor. Pazartesi günü itibarıyla, Kanada ve İngiltere’deki belirli Netflix aboneleri, seçkin TV’lerde, bağlı TV cihazlarında ve Netflix.com üzerinden web tarayıcıları aracılığıyla akış hizmeti ile sunulan oyunları deneyimleyebilecekler.

Beta testleri başladı

Kanada ve İngiltere’deki aboneleri hedefleyen bu “sınırlı beta testi”, Netflix’in oyun stratejisinin erken bir aşamasını temsil ediyor. Şu ana kadar, Netflix oyunları yalnızca mobil platformlarda, yani iOS ve Android cihazlarda mevcuttu. Ancak bu yeni adım, bulut tabanlı oyun hizmeti ile oyunların TV’lerde ve web tarayıcıları üzerinden erişilebilir hale getirilmesini sağlayacak. Bu, abonelerin Netflix’in oyun koleksiyonunu daha geniş bir yelpazede deneyimlemelerini sağlarken, aynı zamanda Netflix’i TV’ler ve bilgisayarlar üzerinde oyun süreleri için de ciddi bir rakip haline getirebilir.

Şimdilik sunulan iki oyun, ilk olarak Night School Studio tarafından yapılan Oxenfree ve yeni bir oyun olan Molehew’s Mining Adventure olarak adlandırılan bir değerli taş madenciliği arcade oyunu. Oyunları televizyonlarda oynarken, akıllı telefonunuz aracılığıyla kontrol edebilirsiniz. Android kullanıcıları, denetleyiciye doğrudan Netflix uygulamasından erişebilirken, iOS kullanıcılarının özel bir denetleyici uygulamasını indirmeleri gerekecek.

Netflix’in oyun hizmetini destekleyen cihazlar arasında Amazon Fire TV, Chromecast with Google TV, LG TV’ler, Nvidia Shield TV, Roku cihazları ve TV’ler, Samsung Smart TV’ler ve Walmart Onn bulunuyor. Şirket, daha fazla cihazın zaman içinde eklenmeye devam edeceğini belirtiyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu