Norveç Dünya’nın ilk otonom yolcu feribotunu denedi

Norveç, daha çevreci ve daha az maliyetle ulaşım sunan elektrikli otonom yolcu feribotunu test etmeye başladı.

Norveç, dünyanın ilk kentsel otonom yolcu feribotu denemelerine devam ediyor. Yeni yöntemle birlikte ülkede yeni nesil bir su taşımacılığı halka açık olarak sunuluyor.

Dünyanın İlk Kentsel Otonom Yolcu Feribotu Denendi

Otonom yolcu vapuru miliAmpere 2, Ekim ayının ortasına kadar Trondheim’deki ana kanal boyunca yolcu taşımacılığı yapacak. Araştırmacılar halkın deneyimlerini araştırırken, deneme süresi boyunca gemi ile ulaşım yapılabilecek ve yeni teknoloji test edilebilecek. 

Otonom ve elektrikli yolcu vapurları şehirdeki pahalı, az yer kaplayan ve daha az çevre dostu köprü ve tünellerin yerini, şehir merkezinin ayrılmaz bir parçası olan su yollarıyla değiştirmeyi planlıyor. Gelişen teknoloji ile birlikte, kentsel su yollarını yeni bir şekilde kullanmak ve toplu taşımayı sürdürebilir bir şekilde canlandırmak amaçlanıyor. 

NTNU Mühendislik Sibernetliği Bölümü’nde doçent olan Morten Breivik, “Yeni teknoloji ile ürettiğimiz otonom kentsel yolcu feribotumuz, su yollarına sahip şehirlerde yeni bir mikromobilite biçimine doğru ilk adım.” açıklamasını yaptı. Breivik açıklamasında ayrıca, “Uzun vadede, tüm Norveç kıyıları boyunca yeşil, esnek ve uygun maliyetli ulaşım oluşturmak için teknolojiyi daha da geliştirebilir.” dedi. Breivik son olarak şu ifadeleri kullandı:

“Bu feribotların işletilmesi, personelli feribotlardan önemli ölçüde daha ucuz olacak ve gerektiğinde birden fazla rotada daha kolay konuşlandırılabilecek. Uzun vadede feribotlar, özellikle daha iyi ulaşım seçeneklerine erişmek isteyen gençler için ilçede yaşamayı daha çekici hale getirebilir.” 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu