Volvo, bir sonraki güvenlik devrimi için yazılımına güveniyor

Volvo CEO’su Jim Rowan, şirketin bir sonraki güvenlik devrimi için yazılımlarına güvendiğini ve geleceğe hazır olduklarını söyledi.

Volvo, otomobil dünyası markaları arasında her zaman farklı bir konumda bulunuyor. Aynı zamanda otomobil devi, hiçbir pazarlamanın değiştiremeyeceği kadar sağlım bir temel kimlik olan güvenlik algısına sahip. Şirket, şimdi bir sonraki güvenlik devrimini gerçekleştirmek için yazılımına güvenmeyi sürdürüyor. 

Volvo, yazılımı ile bir sonraki güvenlik devrimine hazır

Üç noktalı emniyet kemeri ve hava yastığı gibi araçlarda olmazsa olmaz güvenlik önemleri ile akla gelen Volvo, sürüş güvenliği konusunda da çalışmalarını sürdürüyor. Günümüzde otomobil üreticileri de güvenlik konusunda önemli geliştirmeler yapıyor. 

Gelişen teknoloji ile birlikte Volvo’nun bu çağda itibarını koruyup korumayacağı da merak ediliyor. Yeni Volvo CEO’su Jim Rowan, konu hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Rowan’a göre Volvo, bir sonraki güvenlik devrimi için hazır durumda. Volvo bu konuda üzerinde çalışmaya devam ettiği yazılımlarına güveniyor. 

Rowan konu hakkında şu ifadelere yer verdi:

“Kodlayıcıların ve geliştiricilerin üzerinde çalıştığı yeni yazılımların, kişileri hayatta tutmak gibi önemli bir görevle birlikte bu, Volvo’nun liderliğini sürdürmekle kalmayacak ve araç güvenliğini de şimdiye kadar düşündüğümüzden daha geniş etkileri olan yenilikleri ve satışları da yönlendirecek.” 

Volvo’nun bu planlarının başarılı olması durumunda şirket, otomobilin dışında daha gelişmiş tehdit uyarıları gibi yeni özellikler ekleyebilecek ve hatta otomobilin içinde alkollü sürüşü de tespit edebilecek. Şirket bunların tümünün otomobili zaman içinde geliştiren ve büyüten tescilli algoritmalarla desteklemeye devam ediyor. 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu