Opera’dan yapay zeka destekli tarayıcı: Opera One

Opera One'da, gelecekte eklenecek üretici yapay zekâ tabanlı eklentiler için kenar ve adres çubuklarında geniş alanlar bulunuyor.

Opera, yapay zeka destekli Opera One adlı yeni tarayıcısını duyurdu. Norveç merkezli şirket, bu yeni tarayıcının kendisini “yapay zeka tabanlı üretken bir geleceğe” hazır hale getirecek unsurlara sahip olduğunu söylüyor.

Geliştirici ön izlemesi olarak kullanıma sunulan Opera One’ın temel özelliği, “Sekme Adaları” adı verilen yeni bir sekme gruplama konsepti. Böylelikle, yeni bir grup özelliği etkinleştirmek için tarayıcı, sekmeleri içeriğe göre otomatik olarak gruplandırıyor. Yani tarayıcı, insanların açtığı web sitelerini içeriklerine göre otomatik ve sezgisel olarak gruplama yeteneğine sahip. Aynı zamanda kullanıcılar sayfaları manuel olarak da gruplayabilir.

Örneğin, akşam yemeği mekanları arıyorsanız, farklı menülere ve konumlara sahip sekmeler bir araya getiriliyor. Bir grup Google dokümanı üzerinde çalışıyorsanız eğer, bunlar da birlikte gruplandırılıyor. Adalar arasında sekmeleri sürükleyip bırakabilir veya “sekme adası oluştur” seçeneğine sağ tıklamadan önce CTRL veya Komut düğmesine basarak ve gruplandırmak istediğiniz web sitelerine tıklayarak yeni bir tane oluşturabilirsiniz. 

Sekme adalarına ek olarak Opera One, varsayılan olarak etkinleştirilmiş ChatGPT, ChatSonic ve AI İstemleri ile birlikte geliyor. Şirket, Mart ayında yapay zeka sohbet botları için kenar çubuğu entegrasyonunu sunarak kullanıcıların bunları tarayıcıda ayrı bir pencerede hızlı bir şekilde başlatmasına olanak tanımıştı. Ayrıca, AI İstemleri özelliği, insanların sohbet robotlarını sayfadaki metni dönüştürmek için kullanabilecekleri farklı yollar da öneriyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu