Otonom vale ABD’ye geliyor!

Ford, Bosch ve Bedrock şirketleri işbirliği ile hayata geçirilen otonom vale hizmetinin ABD denemeleri başlıyor.

Otonom yani otomobillerin kendi kendilerine hareket etmeleri son yılların popüler konularından biri. Özellikle otomobil üreticilerinin bu alanda birçok çalışması bulunuyor. Bunlardan biri de Ford tarafından yapılıyor. Son yıllarda ürettiği araçlarının birçoğuna bu tarz otonom teknolojiler yerleştiren marka şimdi de ABD’de farklı bir hizmeti hayata geçirmeye hazırlanıyor.

Otonom vale ABD’ye geliyor!

ABD’nin Detroit şehrinde denemelerine başlanacak olan otonom vale hizmetinde bu teknolojiyi destekleyen Ford Escape otomobilleri Bosch ve Bedrock şirketlerinin altyapı ve donanım desteği kullanılıyor. Araçların sahibi olmadan park yerine gitmesini sağlayan bu teknoloji aslında yeni değil. Bosch 2019 yılında Mercedes ile yaptığı işbirliği ile Almanya’nın Stuttgart şehrinde bulunan Mercedes-Benz müzesinde de benzer bir hizmeti sunmaya başlamıştı.

ABD’de sunulan bu hizmet şimdilik belli bir bölgede ve test araçlarıyla gerçekleştirilecek. Bu sistemin şimdilik halka açılması planlanmıyor. Ancak denemeler sonrasında ilgili kurumlardan regülasyon ve onaylar gelirse otonom vale hizmetinin genel kullanıma açılması düşünülüyor.

İlk testi demo alanında yapan Ford’un bu testleri önümüzdeki günlerde halka açacağı ve isteyenlerin bu park sisteminin nasıl çalıştığını görebileceği açıklandı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu