Qualcomm’un yeni stratejisi: Snapdragon 8 Gen 4 ile aşırı ısınma endişeleri!

Snapdragon 8 Gen 4, 2025'te Galaxy S25 Ultra ve Galaxy S25 serisinin diğer modellerinde kullanılacak.

Qualcomm, Ekim ayında, muhtemelen Cadılar Bayramı’ndan bir hafta önce, amiral gemisi uygulama işlemcisinin (AP) yeni bir iterasyonu olan Snapdragon 8 Gen 4’ü tanıtacak. Bu SoC, “Sun” kod adıyla TSMC tarafından 3nm işlemci düğümü kullanılarak üretilecek. Snapdragon 8 Gen 4, Qualcomm’un ilk kez kendi Oryon CPU çekirdeklerini kullanacağı için önemli bir adım olacak.

Snapdragon 8 Gen 4, iki büyük “Phoenix” çekirdeği ve altı orta büyüklükte “Phoenix” çekirdeği içerecek ve düşük güçlü, yüksek verimlilikli küçük CPU çekirdekleri olmayacak. Bu çekirdekler genellikle daha az zorlayıcı görevleri ele almak ve pil ömrünü korumak için tasarlanmış.

Qualcomm Snapdragon 8 Gen 4
Qualcomm Snapdragon 8 Gen 4

Qualcomm, Snapdragon 8 Gen 2 ile başlayarak küçük çekirdeklerin sayısını azaltmıştı. Snapdragon 8 Gen 3’te, 2024’e kadar yüksek son Android telefonlarda bulunacak ve sadece iki küçük çekirdeğe sahip olacak. Snapdragon 8 Gen 4’ün aşırı ısınma konusunda endişelere yol açması olası.

Snapdragon 8 Gen 4, 2025’te Galaxy S25 Ultra ve Galaxy S25 serisinin diğer modellerinde kullanılacak. TSMC ve Samsung Foundry’nin, Samsung’un 2026’da bazı amiral gemisi telefonlarında kullanmak üzere Snapdragon 8 Gen 5’i çift kaynak olarak üretmesi mümkün olabilir​​.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu