Qualcomm’un 5G’ye liderlik edecek yeni CEO’su Cristiano Amon oldu

Cristiano Amon, 30 Haziran'dan itibaren icra kurulu başkanı olarak göreve başlayacak.

Cristiano Amon, yedi yıldır Qualcomm’un CEO’su olarak görev yapan Steve Mollenkopf’un yerini alacak. Eski yönetici Mollenkopf ise stratejik danışman olarak bir süre daha şirkette kalmaya devam edecek.

Mobil cihaz sektörünün en büyük yonga tedarikçilerinden olan Qualcomm, iPhone’larda kullanılan modem çiplerini ve telefonların büyük bir bölümününün taşıyıcı ağlara bağlanması için yonga üretiyor. Şirket ayrıca birçok Android cihazdaki bilgi işlem gücünün büyük bir kısmını sağlayan mobil işlemciler de satıyor. Mollenkopf’un görev süresi boyunca ise şirket, otomobil ve nesnelerin interneti segmentleri dahil olmak üzere telefonların da ötesinde birkaç pazara açılmıştı.

San Diego merkezli şirkette CEO görevine adım atacak Cristiano Amon ise yonga üreticisine 1995 yılında mühendis olarak katıldı. Amon, görevlerinin bir parçası olarak şirketin çekirdek yarı iletken işini de halihazırda denetliyor. Yönetici, Qualcomm’un 5G pazarına girişine öncülük etmesi ve şirketin gelir artışındaki bir sonraki büyük bölümü olarak 5G’yi görmesi bakımından da ön plana çıkıyor. Yeni atanan CEO’nun stratejik açıdan önemli olan bu çabaya liderlik etmeye devam edeceği tahmin ediliyor.

5G modemlerin önde gelen tedarikçisi olan Qualcomm, telefonların taşıyıcı ağlara bağlanması gereken anten birimlerini ve ilgili parçaları da sağlıyor. Şirket, 5G bağlantısının diğer ucunda da gelir fırsatlarını yakalamak için çalışıyor. Yonga üreticisi birkaç ay önce kablosuz iletişim operatörlerinin 5G baz istasyonları için çip üretmeyi planladığını duyurmuştu.

Son kazanç raporunda 6,5 milyar dolar ile beklenenden daha iyi bir gelir bildiren Qualcomm, akıllı telefon üreticileri tarafından 5G yongalarına olan talebin kısmen artması sayesinde satışların ilk çeyrekte 7,8 milyar ila 8,6 milyar dolar arasında artacağını tahmin ediyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu