Red Hat ve IBM, hibrit bulut yazılımı pazarını başlattı

Red Hat, kuruluşların hibrit bulut ortamlarında yeni uygulamaları bulmasını ve kullanmasını kolaylaştırmak için yeni Red Hat Marketplace'i başlatmak için ana şirketi IBM ile ortaklık kurdu.

Red Hat Marketplace, şirketin Kubernetes dağıtımı Red Hat OpenShift’in üstünde çalışabilen ISV’lerden geniş bir yazılım yelpazesi sunan tek nokta mağazasıdır. Ancak bu programlar IBM Cloud’a bağlı değildir ve OpenShift’i destekleyen hem özel hem de genel bulutlarda çalıştırılabilir.

Yazma sırasında Red Hat Marketplace’te AI ve makine öğrenimi, uygulama çalışma zamanı, büyük veri, ağ oluşturma, güvenlik, depolama, geliştirici araçları, izleme ve daha fazlasını içeren bir dizi farklı kategori ve kullanım senaryosunu kapsayan 63 farklı ürün bulunuyor.

RedHat OpenShift için onaylı olan pazardaki tüm programlar aynı zamanda ticari destekle sunuluyor. Programlar ayrıca açık Kubernetes Operator Framework üzerine inşa edildi. Kuruluşlar böylelikle programları bulut hizmetleri gibi OpenShift üzerinde çalıştırabiliyor.

Red Hat Marketplace ekosistem ve iş geliştirme başkan yardımcısı Kelly Hartman, bir blog gönderisinde Red Hat ve IBM’in hibrit bulut uygulamaları için yeni pazarlarını neden oluşturduklarını açıkladı:

“Günümüzde işletmelerin bir seçeneği var: Teknolojiyi değişim ve büyüme için bir araç olarak kullanabilirler veya teknoloji, inovasyon için engelleyici hale gelebilir. Red Hat OpenShift, gittikçe daha fazla kuruluş için bulutu hızla benimserken mevcut şirket içi yatırımlardan değer elde etme stratejilerinin merkezinde yer alıyor. Red Hat Marketplace aracılığıyla misyonumuz, işletmelerin Red Hat OpenShift’te Red Hat OpenShift sertifikalı yazılımı denemesini, satın almasını ve dağıtmasını mümkün olduğunca kolaylaştırmak, böylece seçtikleri ortamda geliştirmeye odaklanabilmelerini sağlamaktır.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu