Microsoft bile şaşkın: OpenAI’da CEO krizi derinleşiyor!

Microsoft, Altman'ın görevden alınmasının halka açıklanmasından sadece bir dakika önce haberdar oldu.

Eski CEO ve OpenAI’nin kurucu ortağı Sam Altman’ın, şirketin yönetim kurulu tarafından görevden alındıktan sadece bir gün sonra şirkete geri dönme görüşmeleri yaptığı bildiriliyor. The Verge ve Wall Street Journal, Altman’ın geri dönüş konusunda kararsız olduğunu ve yatırımcılara yönetim kurulunu tamamen yeniden yapılandırmak istediğini söyledi​​.

Teknoloji muhabiri Kara Swisher’a göre, OpenAI, yönetim kurulunun beceriksiz olduğunu anlaması nedeniyle eski CEO’ya geri dönüş teklif ediyor​​. Altman’ın görevden alınması, şirketle olan iletişiminde her zaman açık olmadığı ve yönetim kurulunun onun şirketi yönetme yeteneğine olan inancını kaybettiği gerekçesiyle teknoloji endüstrisini şaşırttı. Eski Baş Teknoloji Sorumlusu Mira Murati, geçici CEO olarak atandı​​.

OpenAI'nin Baş Teknoloji Sorumlusu Mira Murati, 17 Ekim 2023'te Laguna Beach, Kaliforniya'da düzenlenen The Wall Street Journal'ın WSJ Tech Live Konferansı sırasında konuşuyor
OpenAI’nin Baş Teknoloji Sorumlusu Mira Murati, 17 Ekim 2023’te Laguna Beach, Kaliforniya’da düzenlenen The Wall Street Journal’ın WSJ Tech Live Konferansı sırasında konuşuyor

Microsoft, Altman’ın görevden alınmasının halka açıklanmasından sadece bir dakika önce haberdar oldu. Microsoft, OpenAI’nin en güçlü ortağı olup şirkete finansal destek sağlıyor​​.

OpenAI’nin baş bilim insanı ve aynı zamanda kurucu ortağı olan Ilya Sutskever, yönetim kurulunda yer alıyor ve Altman’ın görevden alınmasında önemli bir rol oynadığı bildiriliyor. Altman görevden alındıktan kısa bir süre sonra, şirketin başkanı ve diğer kurucu ortağı Greg Brockman istifa etti. Bir dizi kıdemli araştırmacı da Cuma günü istifa etti​​.

Bu arada, Altman yatırımcıların ilgisini çeken yeni bir AI girişimi planladığı bildiriliyor. Altman ve Brockman, olaylar karşısında şaşkın ve üzgün olduklarını belirterek, “İyi olacağız, yakında daha büyük şeyler gelecek.” şeklinde ortak bir açıklama yaptılar​​.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu