OpenAI, geliştiriciler için ChatGPT ve Whisper API’lerini kullanıma sunuyor

OpenAI, optimizasyonlar sayesinde ChatGPT'nin maliyetini %90 oranında azaltmayı başararak bu tasarrufları API kullanıcılarına aktarıyor.

OpenAI, artık üçüncü taraf geliştiricilerin ChatGPT’yi uygulamalarına ve hizmetlerine bir API aracılığıyla entegre etmesine izin verdiğini duyurdu. Ayrıca bunu yapmanın, mevcut dil modellerini kullanmaktan önemli ölçüde daha ucuz olacağını da belirtti.

Şirket, sistem çapında optimizasyonlar sayesinde Aralık ayından bu yana ChatGPT’nin maliyetini %90 oranında azaltmayı başararak, bu tasarrufları API kullanıcılarına aktarıyor. OpenAI, yapay zekanın tüm potansiyelini gerçekleştirmenin en iyi yolunun, herkesin yapay zeka ile geliştirme yapmasına izin vermek olduğuna inanıyor.

Duyurulan değişiklikler, herkesin yararlanabileceği çok sayıda uygulamaya olanak tanıyabilir. Daha fazla işletme, ChatGPT ve Whisper tarafından desteklenen yeni nesil uygulamalar geliştirmek için OpenAI’nin dil ve konuşmayı metne dönüştürme özelliklerinden yararlanabilecek. Ayrıca OpenAI, geliştiricilerden gelen geri bildirimleri dikkate alarak, API hizmet şartlarında onların ihtiyaçlarına daha iyi uyacak şekilde değişiklikler de yaptı.

ChatGPT API’si

OpenAI, gpt-3.5-turbo adlı, 1.000 jeton başına 0,002 dolar fiyatla mevcut GPT-3.5 modellerinden on kat daha ucuz hale getiren yeni bir ChatGPT model ailesini piyasaya sürüyor. Bu model, birçok sohbet dışı kullanım durumu için ideal ve ChatGPT ürünü için de aynıdır. GPT modelleri, bir belirteç dizisi olarak temsil edilen yapılandırılmamış metni kullanırken, ChatGPT modelleri meta veriler içeren bir dizi mesajı kullanır. Ancak girdi, modelin tüketmesi için bir belirteç dizisi olarak modele işlenir. Gpt-3.5-turbo modeli, Sohbet Biçimlendirme Dili (ChatML) adı verilen yeni bir biçim kullanır.

Aynı zamanda OpenAI, ChatGPT modellerini sürekli olarak geliştiriyor ve bu yükseltmeleri geliştiricilere sunmayı hedefliyor. Gpt-3.5-turbo modelini kullananlar, belirli bir sürümü seçmeye devam ederken, her zaman önerilen kararlı modeli alacaklar. OpenAI, en az 1 Haziran’a kadar destek alacak olan gpt-3.5-turbo-0301 adlı yeni bir sürümü piyasaya sürecek ve Nisan ayında yeni bir kararlı sürüm de bekleniyor.

Whisper API’si

OpenAI, konuşmayı metne dönüştürme modeli olan Whisper’ı Eylül 2022’de açık kaynaklı bir API olarak tanıttı. Whisper API, geliştirici topluluğundan önemli ölçüde övgü topladı ancak çalıştırması zor olabilir.

OpenAI, API aracılığıyla büyük v2 modelini kullanıma sunuyor ve geliştiricilere dakikada 0,006 dolar fiyatla isteğe bağlı kolay erişim sağlıyor. Ek olarak, OpenAI’nin hizmet yığını, diğer hizmetlere kıyasla daha hızlı performansı garanti ediyor. Whisper API’ye, kaynak dili İngilizceye kopyalayabilen veya tercüme edebilen transkripsiyonlar veya çeviri uç noktaları aracılığıyla erişilebiliyor.

OpenAI, yapay zekanın herkese fayda sağlamasını garanti etmek için güvenilir hizmet sağlamanın gerekli olduğunu savunuyor. Bu amaçla, OpenAI önümüzdeki birkaç ay içinde çalışma süresini iyileştirmeye kararlı gibi duruyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu