Samsung’un 200 MP kamera sensörü ‘ISOCELL HP2’ ile tanışın

Samsung geçtiğimiz günlerde yeni kamera sensörü olan ISOCELL HP2 ile ilgili bir video yayınladı. En yeni 200 MP kamera sensörü kullanıcılarına ne sunacak?

Samsung üçüncü ama en özel kamera sensörünü tanıtıyor. 200 MP görüntü sensörü olan ISOCELL HP2, daha şimdiden ilgi odağı olmuş durumda. Şirket, kameranın pikselini artırmasının yanı sıra çok fazla özellikle geleceğini söylüyor.

Samsung geçtiğimiz günlerde yeni kamera sensörü olan ISOCELL HP2 ile ilgili bir video yayınladı. Videosu fazla ilgi gördü ve sonrasında takipçileri de merakla beklemeye başladı. Peki, Samsung’un en yeni 200 MP kamera sensörü kullanıcılarına ne sunacak?

Samsung Galaxy S23 serisinin yeni iki ürünü daha piyasaya sürülecek. Bunlardan birisi Samsung Galaxy S23 Ultra ve diğeri de Plus. Elde edilen bilgilere göre bu sensör, yeni telefonlarda da mevcut olacak.  Ayrıca daha fazla ışık toplama özelliğine sahip olacağı da söylentiler arasında yer alıyor. Yani renkleri de daha canlı gösterebilecek.

Samsung, bu sensörde oldukça önemli bir teknoloji kullanıyor. Tetra2piksel teknolojisi olarak bilinen teknoloji, aydınlatmaya dayalı farklı piksel çözünürlükleri ayırabilmek amacıyla gruplandırma oluşturuyor. ISOCELL HP2 ismindeki kamera sensörü, 4:1 ve 16:1 piksel gruplama kalıplarını kullanıyor. Otomatik odaklanma gücü de yüksek ve bu sebeple eliniz titriyorsa ya da anında fotoğraf çekmeniz gerekiyorsa bu sensör çok işinize yarayacak. Profesyoneller için ise vazgeçilmez olacak.

Ayrıca Samsung Galaxy S23 Ultra ve Plus telefonları ile ilgili ekstra bilgi paylaşımını hala yapmıyor. Bu sebeple kamera sensörü tanıtılırken Ultra’da kullanılacağına dair görüşler çok yüksek. Bunlara ek olarak keskin videolar çekmesinin yanı sıra kırpmayı da en aza indirebilmek amacıyla başka bir özelliği daha bulunuyor. Bunu başarabilmek için 50 MP modunu seçebilirsiniz.

Böylece istediğiniz videoları çekme şansını elde edeceksiniz. ama kamerayı kullanmadan önce bütün ayarlarını çok iyi incelemelisiniz, böylece daha iyi sonuçlar elde edebileceksiniz. Kaynak olarak da Samsung’un yayınladığı tanıtım videosunu tercih edebilirsiniz. Orada keşfedilmeyi bekleyen çok fazla şey var.  

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu