Samsung Galaxy S6 ve Galaxy S6 Edge 'in tüm özellikleri

Samsung Electronics, yenilenen teknolojisiyle gelen akıllı telefonları Galaxy S6 ve Galaxy S6 Edge ’in tanıtımını Barselona’da gerçekleştirdi.
Telefonların tüm özelliklerini yazının en altında görebileceksiniz. Ondan önce ön plana çıkan özelliklerini şöyle sıralayabiliriz:

SM-G925F_027_Combination-2_Black_SapphireCorning Gorilla Glass 4 gövde

Metal ve camın kusursuz bir işçilikle buluşmasından doğan Galaxy S6 ve Galaxy S6 Edge, işlevsel tasarımı güçlü özelliklerle birleştiriyor. Özellikle Galaxy S6 Edge, yanlardan kavisli ekranı ve farklı bir gövde yapısıyla farklı bir kullanım deneyimi vaat ediyor. Şimdiye kadar geliştirilmiş en sert camdan (Corning Gorilla Glass 4) üretilen gövdesi  İnci Beyazı, Safir Siyahı, Platin Sarısı, Topaz Mavisi ve Zümrüt Yeşili gibi doğal ışığı yansıtması sayesinde farklı mücevher rengi seçenekleriyle piyasaya sunuluyor.

16MP arka kemera

Galaxy S6 ve Galaxy S6 Edge canlı, parlak ve hızlı görüntüler sunan ön ve arka kameralar ile donatıldı. F1.9 mercekleri, hem ön (5MP) hem de arka (16MP) kameralarda yer alan yüksek çözünürlüklü sensörler, karanlıkta dahi herhangi bir akıllı telefonda elde edilebilecek üstün görüntü kalitesini sağlıyor. Ayrıca gercek zamanlı otomatik netleme , zengin ve canlı renk tonlamaları, optik görüntü ve gelişmiş ışık duyarlılığı özellikleri ile iyi bir kamera çözümleri sunuyor. Üstelik yeni Hızlı Başlat özelliği kullanıcıların  ana ekran düğmesini çift tıklayarak herhangi bir ekrandan kameraya yalnızca 0,7 saniye* içinde hızlı ve doğrudan erişmelerini sağlıyor.

Hızlı Şarj ve Kablosuz Sarj Özelliği

WPC ile PMA sertifikalı kablosuz şarj teknolojisine sahip olan Galaxy S6 ve Galaxy S6 Edge, kablosuz şarj özelliğin de  sektöre yeni bir standart getiriyor. Cihazlar, WPC ve PMA standartlarını destekleyen piyasadaki herhangi bir kablosuz şarj yastığı ile şarj edilebiliyor. Aynı zamanda son derece hızlı, kablolu şarj özelliği sayesinde Galaxy S5’ten 1,5 kat daha hızlı şarj edilebildiği ve sadece 10 dakika şarj ettikten sonra yaklaşık 4 saat kullanım süresi sağladığı iddiasında.

5.1-inch Quad HD Super AMOLED ekran

S6İnce (6.8 mm/7.0mm edge) ve hafif (138g /132g edge) Galaxy S6 ve Galaxy S6 Edge Samsung çekirdek teknolojisi ile bütünleşmiş şekilde üretildi. Dünyanın ilk 64 bitlik platform üzerinde çalışan 14nm mobil işlemcisi olarak lanse edilen yeni LPDDR4 bellek sistemi ve UFS 2.0 taşınabilir belleği sayesinde daha düşük enerji tüketimiyle daha yüksek performans ve bellek hızı sağladığı iddia ediliyor. Ayrıca dünyanın ilk 1440P/VP9 donanım temelli kodlayıcısı ile kullanıcıların yüksek çözünürlüklü videoları daha az pil harcayarak seyretmelerine imkân verdiği belirtiliyor. Aynı zamanda 5.1-inch Quad HD Super AMOLED ekran, kullanıcılara 577ppi seviyesinde en yüksek piksel yoğunluğunu sunuyor.

Galaxy S6 Gold Platinum
Galaxy S6 Gold Platinum

Geliştirilmiş Güvenlik

Galaxy S6 ve Galaxy S6, Edge uçtan uca güvenli mobil platform olarak bilinen KNOX platformunun güncel sürümünün üzerine inşa edildi. Böylelikle potansiyel kötü niyetli saldırılara karşı gerçek zamanlı koruma sağlayacak savunma özellikleri eklendi. İki yeni cihaz da kurumsal uygulamalara anında adapte olabilecek şekilde hazırlandı.
Galaxy S6 ve Galaxy S6 Edge, 10 Nisan 2015 tarihinden itibaren 32/64/128GB bellek alternatifleri ve İnci Beyazı,  Safir siyahı, Platin Sarısı, Topaz Mavisi (sadece Galaxy S6) ve Zümrüt Yeşili (sadece Galaxy S6 Edge) renk seçenekleriyle  tüm dünyada 20 ülkede aynı anda piyasaya sunulmuş olacak.
 
Tüm özellikleri 2. sayfada görebilirsiniz. 

1 2Sonraki sayfa

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu