Samsung Ocak ayında yeni telefonlarını tanıtabilir

Samsung, son amiral gemisi akıllı telefon serisini duyurmayı planlıyor.

Tarih resmi olarak açıklanmasa da anonim kaynaklara işaret eden Android Police, yeni S serisinin piyasaya sürüleceği Samsung Unpacked etkinliğinin 14 Ocak’ta düzenleneceğini belirtiyor. Söylentilere göre etkinlik, Galaxy S21 serisinin ilk lansmanını içerecek. Sızdırılan teaser videosu ise Galaxy S21, S21+ ve S21 Ultra’nın varyantlarını içeren üç cihazı kapsıyor.

Videoda ilk göze çarpan, bazı cihazlardaki kamera sayısı oldu. S21’de üç kamera bulunurken S20+’ta dört adet kamera yer alıyor. S21 Ultra ise S20 Ultra’nın beş kamerasına kıyasla dört kameraya sahip görünüyor.

Raporlara göre, S21 ve S21+’ın 12 megapiksel ana kamera, 12 megapiksel ultra geniş kamera ve 64 megapiksel telefoto sensör içermesi bekleniyor. S21 Ultra’nın da 108 megapiksel ana kamera, 12 megapiksel ultra geniş, 10 megapiksel üç kat optik yakınlaştırma kamerası ve 10 megapiksel 10 kat optik yakınlaştırma kamerası olacağı tahmin ediliyor.

Her üç telefondaki ön kamera ise 10 megapiksellik bir kameraya sahip S20 serisiyle aynı görünüyor. Söylentiler daha önce S21 serisinin bir ekran altı kamera içerebileceğini öne sürmüştü ancak Ekim tarihli bir rapor, düşük üretim verimi nedeniyle teknolojinin ertelendiğini açıkladı.

Üç telefonun Snapdragon 888 mobil işlemciyle birlikte gönderilmesi bekleniyor. Hatırlatmakta fayda var: Samsung, ABD dışındaki çoğu pazarda telefonlarını kendi Exynos yongalarıyla birlikte gönderiyor.

Telefonlar 6.2 inç, 6.7 inç ve 6.9 inç olmak üzere S20 serisi ile aynı boyutta görünüyor. Diğer taraftan S21 Ultra’nın kavisli kenarlara sahip olması bekleniyor. 

Ek olarak, GSM Arena’ya göre Samsung, Apple’ın izinden gidebilir ve son modellerinde şarj cihazı veya kulaklık göndermeyebilir. Telefonların maliyeti şu anda bilinmiyor fakat şarj cihazı ve kulaklık politikası uygulanırsa önceki modellerden daha ucuz olabilir. 

Samsung’un yeni yılın başlarında telefonları piyasaya sürmesi, şirketin Apple’a karşı pazar payını korumaya çalıştığının bir göstergesi olabilir. Üçüncü çeyrekte Samsung, Apple’ı geride bırakarak üç yıldır ilk kez ABD’de en çok satan akıllı telefon üreticisi olmuştu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu