Samsung ve Google el sıkıştı

Google ile Samsung, 10 yıl geçerli olacak uluslararası patent lisans anlaşması imzaladı.

Güney Kore merkezli akıllı telefon, tablet ve televizyon üreticisi Samsung’un internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, her iki şirket birbirlerine ait mevcut ve gelecek 10 yıl içinde kazanacakları yeni patentlerden yararlanabilecek.

Google’ın patentlerden sorumlu genel hukuk danışmanı vekili Allen Lo, iş ortakları Samsung ile çapraz lisans anlaşması yapmaktan memnun olduklarını, buna benzer anlaşmalarla şirketlerin hukuk davası potansiyelini azaltıp bunun yerine inovasyona odaklanabildiklerini vurguladı. Lo’nun açıklamaları Samsung ve Google’ın Motorola şirketiyle patent anlaşmazlığı yaşayan ve bunu mahkemelere taşıyan Apple’ı doğrudan hedef alıyor gibi görünüyor.

Samsung’un fikri haklar merkezi şefi Dr. Seungho Ahn da Google ile gerçekleştirilen bu anlaşmanın teknoloji endüstrisi için çok önemli olduğunu kaydetti. Samsung ve Google’ın sektörün geri kalanına işbirliği yapmanın gereksiz patent anlaşmazlıklarıyla uğraşmaktan daha kazançlı olduğunu gösterdiğini vurguladı.

Samsung, anlaşmayla, 2011 yılında Motorola’yı 12.5 milyar dolara satın alan Google’ın patent portföyüne erişim hakkı elde etmiş oldu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu