Samsung’dan katlanabilir telefon patenti!

Samsung, katlanabilir akıllı telefonlar için “yapay kas” adını verdiği iki patent başvurusunda bulundu.

Korean IT News’in haberine göre, Samsung’un ilk patenti esnek ekran paneli; video sinyallerini panoya aktaran esnek bir işlemci panosu, esnek ekran paneli ve esnek bir işlemci panosu arasındaki destekleyici birimden oluşuyor.

samsung-1-patent-cw-1

İkinci patenti ise iki bölüme ayrılabilen ekran panelinden oluşuyor. Bu bölümler ikiye katlanabilen üst ve alt bölüme sahip.

samsung-2-patent-cw-2

Samsung Project Valley adı altında dört yıldan fazla bir zamandır esnek akıllı teknolojisi üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Şirket 2013 yılında neredeyse tablet büyüklüğünde cihaza katlanabilen ve bir bukalemun gibi renk değiştiren yeni bir yansıtıcı ekran kullanan bir konsept geliştirmişti. Aynı yıl içerisinde şirket ilk kavisli ekran akıllı telefonu Galaxy Round’u piyasaya sürmüştü. Bu telefon da esnek OLED ekran özelliklerine sahip.

 

Geçen ay Samsung akıllı telefonları ikiye katlama özelliğine sahip patenti piyasaya tanıttı. Muhtemelen gelecek yıl düzenlenecek olan Dünya Mobil Kongresi konferansında şirketin ilk “katlanabilir” cihazı piyasaya sürmesi birçok uzman tarafından bekleniyor.

Samsung katlanabilen akıllı telefonlar pazarında yalnız değil. Bu alanda LG ve Apple’ın da patent başvuruları bulunuyor.

LG-katlanabilir-cw

2013 yılında LG şirketi ilk eğimli ekran akıllı telefonu olan G Flex’i piyasaya sürmüştü. Geçen yıl da G Glex 2’yi görücüye çıkarmış ve bu cihazda aynı esnekliğe sahip olmasına rağmen katlanabilir özelliği bulunmuyordu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu