Qualcomm, yeni Snapdragon 7s Gen 2 çipini tanıttı! Özellikleri neler?

Qualcomm AI Engine'a sahip olan yonga seti, kullanıcıların net fotoğraflar ve 4K HDR videolar çekmesine olanak tanıyor.

Qualcomm, Snapdragon 7s Gen 2 adında yeni bir orta sınıf yonga seti duyurdu. 4nm üretim süreciyle üretilen yonga seti, Qualcomm’un Kryo CPU’su ve Adreno GPU’sunu kullanıyor. Ayrıca Qualcomm Quick Charge 4+ teknolojisini de destekliyor.

Qualcomm AI Engine’a sahip olan yonga seti, kullanıcıların net fotoğraflar ve 4K HDR videolar çekmesine olanak tanıyor. Qualcomm Low Light teknolojisi sayesinde gece çekimleri de geliştirilmiş durumda.

Snapdragon 7s Gen 2, 2.4GHz’de çalışan dört performans çekirdeği ve 1.95GHz’de çalışan dört verimlilik çekirdeğine sahip. Ayrıca 144Hz yenileme hızına sahip FHD+ ekranları, 30fps ile 16MP üçlü kamerayı, 30fps ile 48MP (veya 64MP binned) tek kamerayı ve 200MP fotoğraf çekimini destekliyor.

Qualcomm’un yeni yonga seti, 5G mmWave ve sub-6 GHz, bağımsız ve bağımlı olmayan modlar, FDD ve TDD (2.9Gbps maksimum indirme hızı) özelliklerine sahip Snapdragon X62 5G modeme sahip.

Snapdragon 7s Gen 2
Snapdragon 7s Gen 2

Snapdragon 7s Gen 2 yonga setinin diğer önemli özellikleri arasında HDR oyun (10 bit renk derinliği), OpenGL ES 3.2, OpenCL 2.0 FP ve Vulkan 1.3 desteği, GPS, Glonass, BeiDou, Galileo, NavIC ve QZSS gibi tüm tipik bağlantı özellikleri bulunuyor.

Son olarak Qualcomm Snapdragon 7s Gen 2, 3200 MHz’e kadar LP-DDR5 bellek, 2133 MHz’e kadar LP-DDR4X bellek ve UFS 4.0 depolama desteğine sahip.

Qualcomm, resmi duyurusunda yonga setinin kullanılabilirliği hakkında bilgi vermedi. Ancak ilk Snapdragon 7s Gen 2 yonga setine sahip cihazların yıl sonuna kadar piyasaya çıkmasını bekliyoruz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu