Sony’den göz kamaştıran yenilik: Xperia 1 VI ile tanışın!

Yeni Xperia 1 VI, serinin daha önceki 21:9 sinematografik görünümünden farklı olarak 19.5:9 en-boy oranına sahip bir ekranla gelecek.

Sony’nin merakla beklenen yeni akıllı telefonu Xperia 1 VI, sızdırılan bir teaser ile gündeme geldi. Resmi lansman etkinliği 15 Mayıs’ta gerçekleşecek. Xperia 1 VI hakkında sızan bilgiler ve cihazın öne çıkan özellikleri, yazımızın devamında sizler için bir araya getirdik.

Yenilikçi kamera

  • Xperia 1 VI, selefine göre yeni bir kamera ile geliyor: periskop telefoto. Bu kamera, 85mm’den 170mm’ye kadar değişken odak uzaklığı sunuyor ve ana kameraya kıyasla yaklaşık 7x optik zoom sağlıyor.
  • Teaser videoda zoomun sadece 138mm’ye kadar gösterildiği belirtilse de, gerçek potansiyeli lansmanda ortaya çıkacak.

Ekran ve performans

  • Yeni Xperia 1 VI, serinin daha önceki 21:9 sinematografik görünümünden farklı olarak 19.5:9 en-boy oranına sahip bir ekranla gelecek.
  • 4K çözünürlüğün düşürülme ihtimali varken, cihazın Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 tarafından güçlendirilmesi bekleniyor ve 12/16 GB RAM seçenekleri olacak.

Yazılım ve kullanıcı deneyimi

  • Xperia 1 V’deki ana kamera ve ultra geniş açılı kamera aynı kalacak, ancak geliştirilmiş yazılım işleme ile desteklenecek.
  • Sony, nihayet tek birleşik kamera uygulaması sunacak, bu da kullanıcı deneyimini iyileştirecek.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu