Sony, yapay zeka sistemi için Raspberry Pi’ye yatırım yaptı

Bu anlaşmayla Raspberry Pi kullanıcıları, AI tabanlı görsel algılama uygulamaları geliştirmek amacıyla Sony'nin Aitrios uç bilgi işlem AI platformundan faydalanabilecekler.

Sony, Raspberry Pi’ye stratejik bir yatırım yaptığını açıkladı. Bu, kullanıcılara uç AI platformu Aitrios’a erişim izni verileceği anlamına geliyor. Sony, ayrıntıları açıklanmayan hisse yatırımının iki şirket arasındaki ilişkiyi güçlendirdiğini ve aynı zamanda Sony Semiconductor Solutions’ın AI cihazları için Raspberry Pi’nin küresel kullanıcı tabanına bir geliştirme platformu eklemesi yapacağını belirtiyor.

Aslında yapılan bu iş birliği ve yatırım, Raspberry Pi kullanıcılarının, çeşitli AI tabanlı görsel algılama uygulamaları geliştirmek amacıyla Sony’nin Aitrios uç bilgi işlem AI platformundan istedikleri kadar faydalanabileceklerini ifade ediyor.

Uzmanlar bu konuyla ilgili olarak şunları söylüyor: “Bizim buradaki asıl amacımız, farklı sektörlere yeni değerler sağlamak ve aynı zamanda görüntü sensörleri etrafında oluşturulmuş yeni AI algılama teknolojimizi kullanmak. Böylece soru çözümünde onlara destek olacağız. Son teknoloji AI cihazlarımızı kullanarak Raspberry Pi ile ortaklık yapmaktan memnunuz.”

Raspberry Pi CEO’su Eben Upton ise ortaklığın iki firma arasında çok uzun yıllardır devam eden bağlara dayandığını söylüyor. Buna ek olarak Sony’nin AI ürünlerini firmanın geliştirici yapısına yerleştirmesine de yardımcı olacağına dikkat çekiyor. Bu yatırım ile birlikte AI ürünleri serisi Raspberry Pi ekosistemine girecek ve böylece kullanıcıların yeni ML uygulamaları oluşturmasına yardımcı olacak.

Geliştiriciler, bir süredir Raspberry Pi 4 cihazlarında ChatGPT gibi üretken AI sistemlerini deniyorlar. Üstelik sistemlerin daha iyisini elde edebilmek için de çalışmalar yapıyorlar. Bununla birlikte, Raspberry Pi’nin işletmeler arasındaki popülaritesinin istikrarlı bir şekilde arttığını da söylemek gerekiyor. Artık satışlarının yaklaşık yüzde 70’i, ürünleri tüketici cihazlarına ya da genel operasyonlara entegre etmek isteyen ticari müşterilerden geliyor. Bu sebeple yapılan yatırım aslında son derece mantıklı ve kârlı gibi gözüküyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu