Spotify ve OpenAI iş birliği: Podcastler dublajlı olacak!

Spotify'ın ses çeviri özelliği, OpenAI'nın yeni çıkan ses oluşturma teknolojisinden faydalanıyor.

Dünyanın en popüler podcast platformlarından biri olan Spotify, yapay zeka ile farklı dillerdeki podcastleri aynı ses tonuyla dublajlama özelliğini test ediyor. Bu özellik sayesinde, kullanıcılar artık farklı dillerdeki podcastleri kendi dillerinde ve konuşan kişinin ses tonuyla dinleyebilecekler.

OpenAI’nın ses oluşturma teknolojisi kullanılıyor

Spotify tarafından geliştirilen bu özellik, OpenAI’nın yeni çıkan ses oluşturma teknolojisinden faydalanıyor. Bu teknoloji, metni seslere dönüştürerek, farklı dillerdeki metinleri aynı ses tonuyla dublajlama imkanı sağlıyor.

Şu an için üç farklı dilde test ediliyor

Test aşaması, podcast yayıncıları Monica Padman, Lex Fridman, Bill Simmons ve Steven Bartlett’ın programlarında gerçekleşti. Ses çeviri özelliği İspanyolca, Fransızca ve Almanca dillerinde test edildi ve başarılı bir sonuç alındı.

Dünyanın dört bir yanındaki kullanıcılara erişim sağlayacak

Spotify’ın Kişiselleştirmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı Ziad Sultan, “Sesli Çeviri, içerik oluşturucunun kendi sesiyle eşleşerek dünyanın dört bir yanındaki dinleyicilere yeni podcast yayıncılarını her zamankinden daha özgün bir şekilde keşfetme ve onlardan ilham alma gücü veriyor. Yapay zekaya yönelik düşünceli bir yaklaşımın, Spotify’ın insan yaratıcılığının potansiyelini ortaya çıkarma misyonunun önemli bir bileşeni olan dinleyiciler ve içerik oluşturucular arasında daha derin bağlantılar kurulmasına yardımcı olabileceğine inanıyoruz.” dedi.

100 milyondan fazla podcast dinleyicisine sahip

Spotify, şu anda 170’den fazla pazarda 5 milyondan fazla podcast başlığının mevcut olduğunu ve dünya çapında 100 milyondan fazla podcast dinleyicisine sahip olduğunu belirtti.

Daha fazla dil ve içerik oluşturucuya gelecek

Spotify, daha fazla içerik oluşturucuyu bu özelliğe dahil etmek istediğini, farklı dilleri de kapsayan geliştirmelere devam edeceklerini belirtti.

Spotify
Spotify

Ses çeviri nasıl çalışıyor?

Spotify’ın ses çeviri özelliği, OpenAI’nın yeni çıkan ses oluşturma teknolojisinden faydalanıyor. Bu teknoloji, metni seslere dönüştürerek, farklı dillerdeki metinleri aynı ses tonuyla dublajlama imkanı sağlıyor.

İşlem şu şekilde gerçekleşiyor:

  1. İlk olarak, podcastin orijinal dilinde metni bir AI’ya aktarılıyor.
  2. AI, metni hedef dile çeviriyor.
  3. AI, hedef dilde metni seslendiriyor.
  4. Ses, podcastin orijinal ses tonuna benzer şekilde düzenleniyor.

Spotify’ın misyonuna nasıl katkıda bulunuyor?

Spotify, “dünyanın her yerindeki insanlara ilham verici sesler sunmak” misyonuna sahip bir şirket. Ses çeviri özelliği, bu misyona iki şekilde katkıda bulunuyor:

  • Farklı dillerdeki podcastleri daha geniş bir kitleye erişilebilir hale getiriyor.
  • Podcast dinleyicilerinin farklı kültürlerden ve bakış açılarından içeriklere erişmesini sağlıyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu