Spotify’dan masaüstü kullanıcılarına yeni Miniplayer sürprizi!

Miniplayer özelliği, akış hizmetinde büyük bir eksiklik olarak görülen ihtiyacı karşılamak için üçüncü taraf uygulamaların gereksinimini ortadan kaldırabilir.

Spotify, masaüstü kullanıcıları için uzun zamandır beklenen Miniplayer özelliğini nihayet yayınladı. Bu yeni özellik, kullanıcılara diğer işlerine odaklanırken hızlı bir şekilde müzik kontrolü sağlayan yeniden boyutlandırılabilir bir yüzer pencere sunuyor.

Şirket, bu özelliğin Premium abonelerine zaten dağıtılmaya başlandığını belirtiyor. Uygulamanızda bu özellik kullanılabilir hale geldiğinde, uygulamanın sağ alt köşesinde, standart oynatma kontrollerinin sağında bulunan bir kareye tıklayarak Spotify Masaüstü Miniplayer’ı başlatabilirsiniz.

Tıkladıktan sonra, tam uygulamanın yanında bir yüzer pencere belirir. Yeniden boyutlandırılabilir Miniplayer, videolar için ideal olan kare bir en boy oranında işlev görebilir. Daha ince bir çubuk olarak, en aza indirgenmiş ve şu anki parçanın bilgileri ve albüm sanatının yanında oynat/duraklat ve parça atla kontrolleri sunuyor.

Miniplayer özelliği, bazı kullanıcıların akış hizmetinden büyük bir eksiklik olarak gördüğü ihtiyacı karşılamak için üçüncü taraf uygulamaların (Alfred Spotify Mini Player, Lofi Spotify Mini Player ve SpotMenu gibi) gereksinimini ortadan kaldırabilir. Apple Music, uzun zamandır macOS ve Windows için benzer bir MiniPlayer’a sahip.

Spotify, Miniplayer’ın önce Premium abonelere sunulduğunu açıkladı, bu da özelliğin sonunda ücretsiz plan kullanıcılarına da ulaşabileceğini düşündürüyor. Eğer bir Premium abonesiyseniz, masaüstü uygulamanın sağ alt köşesinde küçük kare geçişin yakında belirmesini bekleyin.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu