Sürücüsüz taksi geliyor

Birçok firmanın üzerinde çalıştığı sürücüsüz taksi projesinde somut bir adım atıldı. Hyundai ilk sürücüsüz taksi modelini 2 yıl içinde kullanıma sunmayı amaçlıyor.

Hyundai ve Motional iş birliği ile markanın elektrikli IONIQ 5 modeli üzerinde geliştirilen sürücüsüz bir taksi modeli yeni bir dönemin kapılarını açıyor.

Otonom Seviye 4 bir araç olan IONIQ 5 Robotaxi şimdilik konsept olarak geliştirilen bir model. Geleceğin teknolojisi olarak nitelendirilen bu özel projede kullanılacak olan sürücüsüz taksiler, 2023 yılından itibaren dünyanın bir çok ülkesinde yollara çıkacak. Akıllı, güvenilir ve sürdürülebilir olan bu konsept proje, Motional şirketinin ilk ticari modeli.

Aynı zamanda şirketin gelişimi için de önemli bir kilometre taşı olan IONIQ 5 Robotaxi, gövdesine yerleştirilen 30’dan fazla sensör aracılığıyla tamamen kendi kendine hareket edebiliyor. Araçta kombine radarlar, ön ve arka kameralar ile birlikte trafikteki yayaları, objeleri ve diğer araçları tespit eden özel bir sistem bulunuyor. IONIQ 5 Robotaxi, 7-12 Eylül tarihleri arasında Münih’te düzenlenecek IAA Uluslararası Otomobil Fuarı’nda tanıtılacak.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu