Tamamen elektrikli yolcu uçağının ilk testleri tamamlandı

Eviation tarafından geliştirilen dünyanın ilk tamamen elektrikli yolcu uçağı Alice'in ilk testi başarılı bir şekilde tamamlandı.

Tamamen elektrikli bir yolcu uçağı prototipinin ilk testleri başarılı bir şekilde tamamlandı. Alice isimli dokuz yolculu uçak, gerçekleştirilen testlerini başarılı bir şekilde gerçekleştirdi. 

Elektrikli Uçaklar İçin Geri Sayım Başladı

Karbon kirliliğini azaltmak için dünya genelinde elektrikli otomobiller yaygınlaşmaya devam ediyor. Hollanda’da artan elektrikli otomobil satışlarının ardından Norveç’te de elektrikli yolcu feribotu hizmete başlamıştı. Şimdi de dünyanın tamamen elektrikli ilk yolcu uçağının testleri başarılı bir şekilde tamamlandı. 

Alice isimli geliştirilme aşamasında olan tamamen elektrikli uçak, önümüzdeki on yıl içinde gezegenin kirliliğini ortadan kaldırmayı amaçlıyor. Alice’in yapımcısı olan Eviation, 150 ila 250 mil arasındaki banliyö ve kargo uçuşlarını hedefliyor. Bu uzaklık, New York City’den Boston’a ya da Los Angeles’tan Las Vegas’a uçmakla eşdeğer. 

Şirket tarafından yapılan açıklamada, test uçuşunun sekiz dakika sürdüğü ve uçağın 3.500 fit yüksekliğe ulaştığı belirtildi. Uçuşun amacı, yolcularla birlikte havalanmadan önce hala uzun bir yolu olan uçağın tasarımının iyileştirilmesi için veri toplamak olarak açıklandı. 

Söz konusu testlerin başarılı bir şekilde tamamlanmasının ardından tamamen elektrikli uçağın üç konfigürasyonda geleceği açıklandı. Söz konusu versiyonlar, dokuz yolculu bir banliyö uçağı, altı yolculu bir lüks uçak ve bir e-kargo versiyonu. Şirket açıklamasında pil teknolojilerinin gelişmesiyle birlikte uçağın da geliştirileceğini açıkladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu