Tamamen yapay zeka ile üretilen ilaç insan deneylerinde test edilecek

Bu yenilikçi adım, üretken AI teknolojisinin ilaç keşfi ve geliştirmedeki potansiyelini gösteriyor.

Hong Kong merkezli biyoteknoloji girişimi Insilico Medicine, üretken yapay zeka teknolojisini kullanarak ilaç keşfi ve geliştirme alanında önemli bir adım attı. Şirket, kronik bir hastalık olan idiyopatik pulmoner fibrozisin (IPF) tedavisi için INS018_055 adlı ilaç üzerinde çalışıyor.

Geri dönüşümsüz akciğer fonksiyonu azalmasına neden olan kronik akciğer hastalığı IPF tedavisi için geliştirilen ilaç, hastalığın tedavisine yönelik umut vadeden bir seçenek sunmayı hedefliyor. Şirket şimdi ise insanlar üzerinde denemelere başlıyor. Faz II denemesi, 60 IPF hastasının katılımıyla ABD ve Çin’deki 40 farklı merkezde gerçekleştirilecek.

Insilico Medicine’in Başkan Yardımcısı Dr. Feng Ren, INS018_055’in hem fibroz hem de inflamasyonla mücadele etme potansiyeline sahip olduğunu belirterek, bu ilacın dünya genelindeki IPF hastalarına yeni bir seçenek sunabileceğini söylüyor. Ayrıca, INS018_055’in Faz II denemesine başlanmasıyla birlikte, üretken AI teknolojisinin ilaç keşfi ve geliştirmedeki önemli bir dönüm noktasını temsil ettiğini de vurguluyor.

Bu yenilikçi adım, üretken AI teknolojisinin ilaç keşfi ve geliştirmedeki potansiyelini gösteriyor. AI tabanlı yöntemler, büyük miktarda veriyi analiz ederek yeni bileşiklerin tasarımını hızlandırabilir ve tedavi potansiyeli olan molekülleri tespit etmede araştırmacılara yardımcı olabilir. Bu tür teknolojik gelişmeler, hastalıkların tedavi edilmesi ve yaşam kalitesinin iyileştirilmesi konusunda umut vaat ediyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu