Telegram’dan yenilik: Sesli mesajlar artık metne dönüşüyor!

Telegram, bu özelliği kademeli olarak sunacağını, bu nedenle hemen erişiminiz olmayabileceğini belirtiyor​​.

Telegram, iOS ve Android uygulamaları için büyük bir güncelleme yayınladı. Bu güncelleme, bir dizi yeni ve geliştirilmiş özellik içeriyor. Geçen yıldan beri, Telegram Premium kullanıcıları ses ve video mesajlarının dökümünü alabiliyordu ve şimdi bu özellik tüm kullanıcılara, daha sınırlı bir şekilde olsa da, açılıyor. Ücretsiz kullanıcılar haftada iki mesajı metne dönüştürebilecek. Sesli bir mesaja →A simgesine tıklayarak, mesajın metin versiyonunu alabilirsiniz. Telegram, bu özelliği kademeli olarak sunacağını, bu nedenle hemen erişiminiz olmayabileceğini belirtiyor​​.

Telegram, kanal keşfini iyileştirmeye çalışıyor. Bir kanala katıldığınızda, benzer kamu kanallarının bir seçimini göreceksiniz. Telegram, bu önerileri abone bazlarındaki benzerliklere dayandırıyor. Bu önerileri herhangi bir zaman, bir kanalın profilini ziyaret ederek görebilirsiniz​​.

Telegram
Telegram

Ayrıca, bir hikayeye video yorumu veya tepkisi ekleyebilirsiniz. Bu video mesajı yeniden boyutlandırabilir ve ekranda hareket ettirebilirsiniz. Hikaye düzenleyicide kamera simgesini basılı tutarak bir selfie klip yakalayarak bir video mesaj ekleyebilir, ekranın altındaki video izinde parmağınızı tutarak ses seviyesini ayarlayabilirsiniz​​.

Başka birinin hikayesini yeniden paylaşmak da artık çok kolay. Bir hikayede paylaş butonuna tıkladığınızda, onu yeniden paylaşma seçeneğiniz olacak. Sadece görünürlüğü kamuoyuna açık olarak ayarlanmış hikayeler yeniden paylaşılabilir. Yeniden paylaşılan hikayelere de video yorum ekleyebilirsiniz​​.

Telegram
Telegram

Diğer yenilikler arasında, Premium kullanıcılar profillerini benzersiz renk kombinasyonlarıyla ayarlayabilir, herkes her bireysel sohbete özel duvar kağıtları uygulayabilir (Premium kullanıcılar her iki katılımcı için aynı duvar kağıdını ayarlayabilir) ve kanal yöneticileri, tepkiler olarak görünen emojileri özelleştirebilir. Ayrıca, herhangi bir Telegram uygulaması artık mesajlardaki kodlama dili algılayabilir ve söz dizimini uygun biçimlendirmelerle vurgulayabilir​​.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu