Telegram’dan Premium aboneler için mesaj çeviri özelliği

Premium kullanıcılar, artık tüm sohbeti tek seferde çevirmelerine olanak tanıyan yeni bir çeviri özelliğine kavuşuyor.

2023 yılının ilk güncellemesi ile Telegram, sizden farklı bir dil konuşan insanlarla iletişim kurmak için mesaj çeviri özelliği ekledi. Premium abonelerin kullanabileceği bu özellik sayesinde, varsayılan dilinizden farklı bir dilde mesaj aldığınızda, arayüzün üst kısmında bulunan bir çeviri çubuğuna dokunarak sohbeti çevirebileceksiniz.

Ayrıca güncelleme, çıkartmaları ve emojileri profil resimlerine dönüştürmek için de bir araç ekliyor. Bu özelliği kendiniz için kullanmanın yanı sıra, kişileriniz için profil resimleri ayarlayabilir veya önerebilirsiniz. Dahası bu, yalnızca Premium kullanıcılar tarafından değil, herkes tarafından kullanılabilecek. 

Bir diğer yenilik olan Ağ Kullanımı bölümü, kullanıcıların Telegram tarafından ne kadar veri kullanıldığını detaylı görebilmeleri için tamamen yeniden tasarlandı. Wi-Fi ve hücresel veri kullanımı arasında ayrım yapmak bile mümkün.

Grup yöneticileri de artık, üyelerin hangi tür medyaları gönderebileceklerini seçebilecek. Buna fotoğraflar, videolar, GIF’ler, sesli mesajlar ve dosyalar gibi seçenekler dahil. Bu sayede yöneticiler, sohbetlerde öne çıkan içerik üzerinde daha ayrıntılı kontrole sahip olacak. Elbette, her yeni güncellemede olduğu gibi, kullanıcılar yeni emoji, çıkartma ve simge seçeneklerine de sahip olacak. 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu