Telegram kurucusundan WhatsApp uyarısı

Telegram kurucusu, dünyanın en çok kullanılan anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp'ın güvenli olmadığını söyledi.

Günümüzde SMS’in yerini alan yanlış mesajlaşma uygulamalarının güvenilirliğine dair endişeler artmaya devam ediyor. Anlık mesajlaşma uygulaması Telegram’ın kurucusu, kullanıcıların güvenli iletişim kurmaları için WhatsApp dışında bir uygulama kullanmasını tavsiye etti.

Telegram Kurucusundan WhatsApp’ı Silin Çıkışı

Telegram kurucusu Pavel Durov, geçtiğimiz hafta WhatsApp tarafından açıklanan ve bir bilgisayar korsanının bir kişinin telefonunu, numaralarına kötü amaçlı bir video göndererek ele geçirmesine izin veren bir güvenlik sorununa atıfta bulundu. Durov açıklamasında, “Hackerlar, WhatsApp kullanıcılarının telefonlarındaki her şeye tam erişim yetkisine sahip olabilir.” dedi. 

Kendi ülkesinde sürgünde yaşayan Rus teknoloji milyarderi, güvenlik açıklarının hükümetlerin, kolluk kuvvetlerinin ve bilgisayar korsanlarının şifrelemeyi ve diğer güvenlik önlemlerini atlamasına izin vermek için “arka kapı yerleştirdiğini” belirtti. 

Telegram uygulaması bilindiği üzere önce gizliliği temel alıyor ve bu anlayışıyla her geçen gün daha fazla kullanıcı tarafından kullanılmaya başlanıyor. 700 milyondan fazla aktif kullanıcısı olan Telegram’ın yeni özellikleriyle WhatsApp’ın yerini alıp almayacağı ise henüz bilinmiyor. 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu