Tesla’nın hisseleri geri alması ne anlama geliyor?

Tesla hisselerinde yaşanan düşüşler, Elon Musk’ın Twitter satın alma anlaşması için nakit paraya ihtiyaç duyması sonrasında daha da geriledi. 

Tesla yatırımcıları, Tesla CEO’su Elon Musk’a ve Tesla yönetim kuruluna, şirketin hisse senedi fiyatı iki yılın en düşük seviyelerine gerilerken, hisseleri geri almayı düşünmelerini istiyor. Peki Tesla yatırımcıları bunu neden istiyor?

Tesla’nın hisselerinin neden geri alınması isteniyor?

Tesla hisseleri çarşamba günü saatler içinde 183.20 dolardan işlem görüyordu ve şirketin piyasa değeri de bir yıl önceki zirvesinden bu yana neredeyse 700 milyar dolar değer kaybı yaşadı. Elon Musk, Tesla’nın üçüncü çeyrek kazanç açıklaması sırasında, şirketin büyük bir ihtimalle 5 milyar ila 10 milyar dolar arasında “anlamlı bir geri alım” yapacağını açıkladı. Musk geçen hafta yaptığı açıklamada ise bunun “Tesla yönetim kurulu” kararına bağlı olacağını da belirtti. 

Piyasadan hisse geri satın almak, mevcut hissedarların sahiplik payını artırırken, mevcut hisse sayısını ise azaltacaktır. Bunun nedeni, azalan hisse arzının genellikle fiyat artışına neden olmasıdır. Tesla yatırımcıları uzun bir süredir, Tesla’nın hisseleri geri alması konusunda baskı yapıyordu. 

Tesla’nın hisseleri, son zamanlarda Elon Musk’a olan yatırımcı güveninin azalmasının yanında bazı başka nedenlerden dolayı düşüşe geçmişti. Pek çok kişi Musk’a olan güvenini, Elon Musk’ın Twitter’ı satın almasından sonra kaybettiğini dile getirmeye başladı. Son olarak Tesla hisselerinde yaşanan düşüşler, Elon Musk’ın 44 milyar dolarlık Twitter satın alma anlaşmasını finanse etmek için nakit paraya ihtiyaç duyması sonrasında Tesla hisselerinden büyük bir kısmını satışa çıkarmasıyla daha da keskin hale geldi. 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu