TikTok 15 dakikalık video özelliğini test ediyor

TikTok'un bu hamlesi, YouTube ile daha fazla rekabet içinde olduğunu gösteriyor.

Kısa süreli video akış platformu TikTok, daha uzun video içeriklere yer vermeye hazırlanıyor. Platform, şu an belirli bölgelerde ve özel bir kullanıcı grubunda test edilen yeni bir özellikle, videolarını 15 dakikaya kadar uzatacak.

Test aşaması başladı

TikTok, testin birkaç önemli aşamasından geçiyor. Şirket, yeni video yükleme sınırının belirli bölgelerde ve sınırlı bir kullanıcı grubunda test edildiğini doğruladı. Ancak, özel ayrıntılara girmedi. Bu test, uygulama içinde ve masaüstünden daha uzun videoları yüklemeyi mümkün kılıyor.

Başlangıçta TikTok, kısa süreli video içeriklerin en popüler olduğu bir platform olarak yükseldi. Ancak son dönemlerde şirket, uzun biçimli içeriğe de daha fazla odaklanmaya başladı. İlk başlarda 15 saniye olan video süreleri, Şubat 2022’de 10 dakikaya çıktı. TikTok’un bu değişiklikleri, yemek tarifleri, güzellik öğreticileri, eğitim içeriği ve komedi skeçleri gibi içerikler paylaşan yaratıcılara daha fazla zaman ve esneklik sağlıyor.

TikTok’un YouTube ile rekabeti

TikTok’un bu hamlesi, YouTube ile daha fazla rekabet içinde olduğunu gösteriyor. TikTok, uzun biçimli video içeriği genellikle YouTube’da paylaşan yaratıcıları çekmeyi amaçlıyor. Geçmişte TikTok, kısa biçimli içeriklerin platformu olarak kabul edilirken, YouTube uzun biçimli içeriklerin eviydi. Ancak son yıllarda, TikTok daha uzun videolara yönelirken YouTube da Shorts adı verilen kısa videolara yer vererek bu sınırları bulanıklaştırdı.

Yeni video süre sınırı, herkesi memnun etmeyebilir. TikTok’un çekici olmasının sebebi, kısa ve eğlenceli videoları. Ancak TikTok, uzun videolardaki hızlı ilerletme özelliğiyle, uzun videolara ilgi duymayan kullanıcıların da beklentilerini karşılamaya çalışıyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu