TikTok, Mercedes Benz ile yeni entegrasyonu duyurdu

Otomobil devinin 2024'ün sonlarında piyasaya çıkması beklenen yeni nesil araçlarında TikTok yer alacak.

Sosyal medya uygulaması TikTok, Mercedes Benz ile TikTok içeriğini doğrudan yeni E-Serisi otomobilin ‘süper ekranına’ entegre edecek yeni bir ortaklık duyurdu. Mercedes-Benz E-Serisi, otomobil üreticisinin MB.OS adlı özel yapım işletim sisteminin öncüsü olan MBUX bilgi-eğlence sisteminin güncellenmiş bir sürümüyle gelecek. Otomobil devinin 2024’ün sonlarında piyasaya çıkması beklenen yeni nesil araçlarında TikTok yer alacak.

Tüm gösterge panosunu kaplayan bir “süper ekrana” sahip olacak yeni güncellenen MBUX sistemi, sürücülerin araç park halindeyken TikTok uygulamasına tıklayıp video izlemesine olanak tanıyacak. Yolcular da ekranın hemen önlerinde yer alan bir kısmına erişebilecek ve TikTok’taki içerikleri izleyebilecekler. Sürücü izleme sistemi de sürücünün nereye baktığını takip ederek sürüş sırasında dikkatlerinin dağılmamasını sağlayacak.

TikTok ve diğer uygulamalara ek olarak Mercedes-Benz, Google ile ortaklık duyurarak Navigasyon, Haritalar ve YouTube hizmetlerini de dahil edecek. Otomobil üreticisi ayrıca, 2025 yılı civarında yeni nesil araçlarında piyasaya sürülmesi beklenen kendi işletim sistemi MB.OS’u geliştirmeye devam ediyor. Sürücüsüz gelecek için lidar şirketi Luminar ile genişletilmiş bir ortaklık da kuruldu. 

Mercedes ayrıca, E-Serisi bilgi-eğlence sisteminde Zoom video konferans, Angry Birds, Vivaldi web tarayıcısı ve Webex by Cisco uygulamalarını kullanıma sunuyor. Ve muhtemelen daha fazlası, kablosuz yazılım güncellemeleriyle araca girecek.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu