TikTok Microsoft tarafından satın alınabilir

Gündeme bomba gibi düşen bir iddiaya göre teknoloji devi Microsoft, son ayların popüler sosyal medya platformu TikTok ile satın alma görüşmelerine başladı.

Çin merkezli sosyal medya uygulaması TikTok, ülkemizde de popüler olan bir platform. Dünya çapında milyonlarca kişi tarafından kullanılan uygulamanın başı bazı ülkelerle derde de girmişti. Başta ABD olmak üzere bazı ülkelerde yasaklanma riski ile karşı karşıya olan uygulama ile ilgili yeni bir iddia daha ortaya atıldı.

Microsoft TikTok’u satın alabilir

İddianın kaynağı ise ABD merkezli basın kuruluşu The New York Times. İsmi açıklanmayan bir kaynağa dayandırılan habere göre Microsoft, TikTok’u satın almaya yönelik görüşmeler yapmaya başladı. Çinli teknoloji firması ByteDance’e ait olan TikTok ile Microsoft’un görüşmelerinin hangi aşamada olduğu bilgisi ile verilmedi.

İddiaların zamanlaması ise ilginç. Zira bugünlerde ABD Başkanı Donald Trump, uygulamayı ABD genelinde yasaklamak için bir kararname imzalayacağı konuşuluyor. Hatta daha önce de ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, TikTok uygulaması da dahil olmak üzere Çin menşeli sosyal medya uygulamalarını yasaklamayı planladıklarını açıklamıştı.

Sadece ABD’de 800 milyon kişi tarafından kullanılan uygulamanın kullanıcıların kişisel verilerini Çin yönetimine gönderdiği gibi farklı iddialar da yer alıyor. Microsoft TikTok görüşmesiyle ilgili olarak taraflardan resmi bir açıklama gelmediğini de belirtelim. Türkiye’de de aktif bir kullanıcı kitlesi bulunan uygulama özellikle müzikli komik videolar sayesinde popüler hale geldi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu