TikTok “Tako” adlı yapay zeka sohbet robotunu test ediyor

TikTok, kullanıcıların içerik keşfetmesini sağlayacak AI sohbet botu Tako'yu test ettiğini duyurdu.

TikTok, kullanıcıların içerik keşfetmesini kolaylaştırmak için kendi yapay zeka sohbet botunu test ediyor. TikTok’un bunu geniş çapta kullanıma sunarsa, uygulamadaki arama ve gezinme deneyimini “kökten değiştirebileceği” belirtiliyor.

Fortune 500 şirketlerine gelecek uygulama değişikliklerini takip eden Watchful Technologies’in Daniel Buchuk’a göre, Tako kullanıcıların sorduğu sorulara göre videoları önerme yeteneğine sahip. Paylaşılan test ekran görüntülerinde, Tako bir videonun sağında TikTok profil simgesinin üzerinde yer alıyor. Tıklanıldığında, kullanıcının botla iletişim kurabileceği bir sohbet ekranı açılıyor ve bot geniş bir soru yelpazesine cevap verebiliyor.

Bunlara ek olarak Tako, kullanıcıların botla konuşmaya başlamasına yardımcı olacak önerilen ipuçlarını da gösteriyor. Buchuk, “Yemek videoları izlerken bir tarif istediğimde, tarife ilişkin ilgili TikTok videoları veya Paris’teki iyi sanat sergileri hakkında sorduğumda, yanıtta video listesinin yanı sıra videolar da gösterilecek.” diyor.

Sosyal medya platformları arasında sohbet botu trendine katılan TikTok, bu yeni özelliğiyle kullanıcıların içerik arama ve keşfetme deneyimlerini geliştirmeyi hedefliyor. TikTok, topluluğunun geri bildirimlerini dikkate alarak, eğlenceli, yaratıcı ve kültürel bir ortam sunmayı sürdürmeyi amaçlıyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu