Toplantılarda söylenecek akıllı önerilerde bulunan bir AI oluşturuldu

Tele-Prompt, ChatGPT gibi sohbete dayalı AI sohbet robotlarının popülaritesinin artmasıyla birlikte ortaya çıktı.

İki kodlayıcı, iş toplantılarını dinleyen ve aynı anda sohbete dahil etmeyi seçebileceğiniz ilginç alıntılar üreten bir yapay zeka robotu olan Tele-Prompt adını verdikleri bir projenin demosunu paylaştı. Yazılım geliştiriciler, Tele-Prompt’un satış liderlerinin çalışanlarına sağlayabileceği tavsiyeleri taklit eden teklifleri oluşturmak için nasıl kullanılabileceğini gösterdi.

Demoya göre bir alıntı, “Kitap okuyarak ve video izleyerek satışı asla öğrenemezsiniz.” diyor ve yapay zeka da şu öneriyi sunuyor: “Satış öğrenmek için günde 300’den fazla arama yapmalısınız.” Yapay zeka botu, “Özgürlük cesur bir kurtuluştur.” ve “Özgürlük bir ruh halidir.” gibi ilham vermeyi amaçlayan sloganlar bile üretiyor. Tele-Prompt, botun oluşturulmasında yer alan kodlayıcılardan birinin tweetlediği güzel yorumlar
önermek için Kaggle’ın veri tabanından alıntılar yapan GPT-3 olarak bilinen bir dil işleme modelini kullanıyor.

Bot, Apple’da dört yıl boyunca AI ve arama projelerini yöneten girişimci ve yatırımcı Daniel Gross ve Gross ile yeni girişimlere sık sık yatırım yaptığını söyleyen GitHub’ın eski CEO’su Nat Friedman tarafından oluşturuldu. Tele-Prompt, ChatGPT gibi sohbete dayalı AI sohbet robotlarının popülaritesinin artmasıyla birlikte ortaya çıktı. ChatGPT’nin arkasındaki şirket OpenAI, yapay zekanın lansmanından beş gün sonra 1 milyon kullanıcının ilgisini çektiğini duyurdu. Teknoloji ilerlemeye devam ederken, Gross, AI dil modellerinin “gerçekten ilginç bir keşif alanı” olduğunu tweetledi.

Tele-Prompt, meraklı kullanıcıları yeteneklerini denemeye teşvik ediyor ve bir gün onun ya da benzer bir aracın geleneksel arama motorlarının yerini alıp almayacağı konusunda da tartışmalara yol açacak.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu