TSMC, Tayvan depreminin ardından neredeyse 100 milyon dolar zarara uğradı!

TSMC’nin en değerli araçlarına ve kritik ekipmanlarına güç kesintisi veya yapısal hasar gelmediği, ancak şirketin yine de önemli mali kayıplar yaşadığı belirtildi.

Dünyanın önde gelen yarı iletken üreticisi TSMC, 3 Nisan’da Tayvan’ı sarsan ve en az 25 yılın en güçlü depremi olarak kaydedilen sarsıntıdan sonra yaklaşık 100 milyon dolarlık bir kayıp yaşadı. Bu felaket, şirketin ikinci çeyrek brüt kar marjında yaklaşık 50 baz puanlık bir düşüşe yol açacak.

Teknoloji devi TSMC’yi sarsan deprem

TSMC, depremin merkez üssünden uzakta yer almasına rağmen, çalışanlarını tahliye etmek zorunda kaldı. Şirket, depremin ardından kritik ekipmanları ve EUV makineleri gibi hayati araçları zarar görmediğini, ancak yine de önemli mali kayıplar yaşadığını bildirdi.

TSMC, Tayvan Depreminin Ardından Neredeyse 100 Milyon Dolar Zarara Uğradı!
TSMC, Tayvan Depreminin Ardından Neredeyse 100 Milyon Dolar Zarara Uğradı!

TSMC’nin en değerli araçlarına ve kritik ekipmanlarına güç kesintisi veya yapısal hasar gelmediği, ancak şirketin yine de önemli mali kayıplar yaşadığı belirtildi. Bu durum, şirketin dayanıklılığını ve kriz anlarında nasıl hareket ettiğini gözler önüne seriyor.

TSMC, bu zorlu süreçte bile, iPhone 15 Pro modellerinde kullanılanlar gibi günümüzün en küçük ve en verimli çiplerini üretmek için hayati olan gelişmiş EUV (aşırı ultraviyole litografi) makinelerini korumayı başardı. Şirket, teknoloji dünyasındaki bir sonraki büyük şey olan 2nm çiplerin üretimine devam ediyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu