TSMC, yeni çip üretimi için ikinci tesisi kuracak

TSMC, 5 ve 10 nanometre yonga üretimi yapmak amacıyla Japony'da ikinci bir yonga tesisi kuracak.

Elde edilen bilgilere göre TSMC, yeni çip üretimi yapmak için Japonya’ya ikinci büyük tesisi kurmayı planlıyor. Geçtiğimiz günlerde firma ile ilgili yeni bir bilgi ortaya atıldı. TSMC, 5 ve 10 nanometre yonga üretimi yapmak amacıyla ikinci bir yonga tesisi kuracak ve bunu da Japonya’da yapacak.

Alınan bu karar, Japonya’nın yeni dijital teknolojilerin yönlendirdiği ekonomik büyüme için temel ihtiyaç olarak gördüğü gelişen yarı iletken üretimini canlandırmasına da yardımcı olacak. Hem teknoloji açısından hem de firma açısından çok büyük avantajlar sağlayacak. Bunlara ek olarak uzmanlar konuyla ilgili ikinci bir tesisin inşasının ortalama 7,4 milyar dolara mal olacağını belirtiyor.

Aynı zamanda TSMC, geçtiğimiz aylarda yapılan son üç aylık görüşmelerde de firmanın Japonya’da ikinci bir tesis kurmayı uzun zamandır düşündüğüne dair bir atıfta bulunmuştu. Sonrasında ise firmadan başka bir açıklama yapılmadı. Dünyanın önde gelen en gelişmiş yongası üreticisi TSMC, aslında milyonlarca müşteriye de sahip. Bu sebeple attıkları adımlar fazlasıyla merak ediliyor ve ayrıca firma geri dönüşleri de fazlasıyla önemsiyor.

TSMC’nin Japonya’daki ilk dökümhanesi Kyushu adasında inşa ediliyor. 12 ve 16 nanometre yarı iletken üretimlerine ise gelecek yıl başlaması planlanıyor. Diğer konularda olduğu gibi firma bu konuyla ilgili de net bir açıklama yapmayı kabul etmiyor. Elde edilen bilgiler şunları da ortaya koyuyor: Japonya hükümeti de TSMC’ye 476 milyar yen civarında fabrikanın beklenen maliyetinin yaklaşık yarısı kadar teklifte bulundu. Firmanın yatırımcıları da oldukça güçlü firmalar. Yatırımcılar arasında Sony ve kendi ürettiği çipleri kullanacak otomobil parçası üreticisi Denso Corp bulunuyor. Bunların haricinde TSMC’nin çalışmalara ne zaman başlayacağı belirsiz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu