Türk teknoloji şirketi Sestek’e ABD’den patent vizesi

Ses ve iletişim teknolojileri, çağrı merkezi uygulamaları ve müşteri hizmetleri otomasyonu alanlarında faaliyet gösteren yüksek teknoloji şirketi SESTEK, ABD’de 3 patentin sahibi oldu.

SESTEK’in ArGe çalışmaları kapsamında geliştirdiği Sesli Yanıt, Konuşma Analizi ve Konuşmacı Doğrulama sistemlerine ait patentler, ABD Patent ve Tescil Ofisi (United States Patent and Trademark Office) tarafından onaylandı.
Ses teknolojileri alanında küresel devlerle yarışacak teknoloji çözümleri ürettiklerini belirten SESTEK Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Levent Arslan “Hedefimiz yurt dışındaki varlığımızı güçlendirerek küresel bir markaya dönüşmek. Bu doğrultuda daha geniş bir kitleye ulaşırken, patent başvuruları mevcut teknolojilerimizi koruma altına almamızı sağlıyor” dedi. Konuyla ilgili bilgi veren SESTEK ArGe Koordinatörü Tuba Arslan Kır ise “ArGe çalışmalarıyla geliştirdiğimiz sistemleri patente bağlayarak uluslararası bir portföy oluşturuyoruz. Önümüzdeki süreçte de, patent çalışmalarımızı sürdürerek portföyümüzü genişletmeyi hedefliyoruz.” diye ekledi.

İlgili Makaleler

SESTEK’in geliştirdiği temel teknolojiler arasında Konuşma Sentezi, Konuşma Tanıma, Konuşma Analizi, Sesli İmza, Doğal Diyalog ve Chatbot yer alıyor. 2000 yılında kurulan SESTEK, faaliyetlerini İstanbul, Ankara, Dubai ve Chicago ofislerinde sürdürüyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu